Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní štrúdl

Štrúdl z pivního těsta je překvapivě jednoduchý a přitom krásně vláčný a obejde se úplně bez droždí. Zvládne ho i ten, kdo má z kynutého těsta obavy. Se šťavnatými jablky, skořicí a rozinkami provoní celou domácnost, a než se nadějete, nezbyde ani drobeček.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jitka a Vlastik

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby odpočívání těsta

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby odpočívání těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 752 kJ /
1 853 kcal
Bílkoviny35,22 g
Tuky81,00 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 160 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy228,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky, piva a tuku vypracujeme na vále vláčné těsto. Když se lepí, přidáme ještě trochu mouky. Vytvoříme bochánek, podsypeme moukou a na 30 minut přikryjeme horkým kastrolem. Krok 2: Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: Potom těsto rozpůlíme, podsypeme polohrubou moukou a vyválíme na tenkou placku. Poklademe jablky, posypeme mletou skořicí, rozinkami, strouhankou a hodně pocukrujeme.

TIP: Proč se dává pivo do těsta?

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní štrúdl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/go9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jednoduché těsto. To hlavní je, že v lednici mám pivo. Je to už hodně dávno, kdy se dělaly recepty s pivem a je to škoda. :-):-K Dávám bod.:yes:

Nejlepší těsto !! Milujeme ho !! :-8:-8:-8:-8:-8 :yes:

těsto je krásně vláčné, dobře se zpracovává a hlavně ingredience mám dova kdykoli si vzpomenu. Takové recepty miluju. Děkuji za tip.:-) Rodina se olizovala :-8
:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-8:-8:-*:-*:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-8:-8:-8:-8:-8

Tématické fráze:
pivní těsto na štrůdl, pivní těsto, těsto na štrůdl z piva, testo na strudl, pivníštrůdl, strudl z pivniho testa, těsto na štrůdl s pivem, štrůdl ze ztuženého tuku, pivní rohlíky od hrušky, štrůdl bez tuku, pivní štůdl, domaci strudl, jablecny strudl ze sadla, štrůdl s pivem, pivní rohlíčky, pivní šrůdl, pivni recepty, štrůdl nejlepší recepty, jablkovy strudl, recepty-strudl

Suroviny:
mouka hladká, tuk, pivo světlé, jablko, rozinky, cukr moučkový, máslo, strouhanka, skořice, mouka polohrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu