Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 570 kJ / 1 570 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,17 g |
Tuky | 32,85 g |
Vláknina | 11,20 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 268,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 10. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYnX
Moje poznámka
Jablečná roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYnX
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 10 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 19 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 22 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šunkofleky II
Honza62 před 13 minutami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
ZboSy před 20 minutami
Holandský řízek
Kristina1 před 21 minutami
Srdíčka na smetaně
brtna před 3 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 3 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 4 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 5 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 6 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 6 hodinami
Tématické fráze:
piškotová roláda s jablky,
jablečna rolada naruby,
jablečná piškotová roláda,
piškotová roláda kluci v akci,
roláda s jablky,
recepty kluci v akci piškotová roláda,
lepenice kluci v akci,
rychla jablecna rolada,
piškotova rolada s s jablky,
roláda piškotová s jablky,
piškotová jablečná roláda,
recept na jablečnou roládu,
rolády sladké,
tporecepty,
holandská jablečná buchta,
moučníky rolády,
piškotová roláda z jablek,
kluci v akci jablková roláda,
rychlá jablečná roláda kluci v akci,
piškotová roláda jablečná
Suroviny:
vejce,
cukr,
mouka hladká,
jablko,
skořice
Komentáře (112)
pozdeji pridam foto ....
Cestá nerobím na všetko rovnaké, záleží od toho, na čo to bude.
Na rezy alebo torty robím tzv. vodovú piškótu. Vážim celé vajcia so škrupinou a koľko vážia, toľko ide múky a rovnako aj cukru. Žĺtky šľahám s cukrom do peny, pričom postupne na každé vajce pridám 1 lyžicu horúcej vody. Vždy dobre našľahať, až potom ďalšia lyžica. Potom jemne vmiešam sneh z bielkov a múku. Dávam na plech alebo do tortovej formy a upečiem.
Dělala ho takto:použila 5ks vajec kde oddělila žloutky od bílků a žloutky utřela s krupicovým cukrem. Bílky ušlehala v hustý sníh.
Utřené žloutky smíchala se sněhem z bílků a do této směsi přidala
5 PL polohrubé mouky a šťávu z 1/2 citronu ale před tím nastrouhala z něho omytou kůru.Poté tuto směs nalila na pečící papír.(můžete zkusit ty nastrouhané jablka se skořicí)Peče se ve středně vyhřáté troubě cca 10-12 min.Možná s těmi jablky o něco déle. Zdraví Jarin
Tvoja fotka obohatí tento recept určite
Stejně jako Jarce, mi připadlo těsta hrozně málo - a to jsem pekla na menším plechu, vůbec nechápu kde vzala tejaja na té fotce tak silnou vrstvu, mně vyšlo těsto sotva na "postrašení" jablek. Těsto vteklo mezi hrubě nastrouhaná jablka..
Ještě ke všemu jsem nevystihla správnou dobu pečení, stále se mi to zdálo nehotové, a tak se roláda upekla moc, byla tuhá a lámala se. Nějak jsem to smotala
Příště budu péct kratší dobu a těsta udělám asi dvojnásobek....
výborná rychlovka a chu´tově skvělááááá !!!!!!
tady trochu nechápu ten příspěvek od Jarky. . . .jen cukr s vajíčky, není to těsto. . .a co ta mouka ???? jablka jsem strouhala přímo na plechu a nic jsem nepěchovala. . . .
Tejajo, jsi neuvěřitelně kreativní. Já se přiznám, že by to šlo taky do koše a hned bych ho ještě vynesla, abych se na to nemusela koukat při každém otevření koše.
Skôr ma zarazilo, že si to vyhodila do koša. To je predsa škoda, veď si to mohla spracovať všetko na jednoliatu hmotu, prípadne dodať trocha tuku, marmelády, kokosu, alebo orechov a pod. podľa svojej chuti, vyformovať guličky, obaliť v kokose alebo orechoch a je to