Angreštová marmeláda
Angreštová marmeláda má své zastánce, ale i odpůrce. Přítomnost drobných semínek je někomu nepříjemná, ale k angreštu patří stejně jako třeba k malinám. Marmeláda z angreštu je pikantní a hodí se nejen na palačinky či lívance, ale i na vánočku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 967 kJ / 470 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 70 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 90,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dobře vyzrálý angrešt očistíme, omyjeme a na mírném ohni, za stálého míchání rozvaříme.
Krok 2: Rozvařený angrešt rozmixujeme. Pokud v marmeládě nechceme drobná angreštová semínka, můžeme hmotu propasírovat přes síto. Výsledná hmota by měla vážit 1000 g.
Krok 3: Dále postupujeme dle návodu na želírovacím přípravku a uvaříme marmeládu. Můžeme také rovnou použít želírovací cukr.
Krok 4: Připravíme si čisté a suché sklenice a víčka. Vřelou marmeládou sklenice naplníme, otřeme jejich hrdla a dobře zavíčkujeme. Pro lepší konzervaci můžeme po zavíčkování otočit sklenice asi na 5 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 14. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
Moje poznámka
Angreštová marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4856
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 12 minutami
Květáková polévka
tomstny před 21 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 37 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 49 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 1 hodinou
Nejlepší langoše
LUCAH před 3 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 3 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 4 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Tématické fráze:
rakytníkový sirup recept,
rakytníková šťáva recepty,
angreštová štáva za studena,
výroba rakytníkového sirupu,
recept na džem z angreštu,
rakytníkový sirup vyroba,
rakytník recepty,
džem z angrestu recept,
jak zpracovat rakytník,
rakytníková šťáva výroba,
rakytníková šťáva recept,
vyroba marmelad recepty,
recept na rakytníkový sirup,
angrešová marmeláda,
jak uvařit kukuřici,
džem z josty za studena,
jak zpracovat jostu,
marmeláda z ringlí,
agreštová marmeláda,
recepty na zpracování angreštu
Suroviny:
angrešt,
želírovací přípravek,
cukr krupice
Komentáře (30)
Co se týká špendlíků, dají se ještě koupit, i nám v zahradě jeden mladý roste. Budete-li chtít, můžu vám do sz poslat odkaz na zahradnictví. Koupila jsem tam mj. i jaderničku, na kterou jsem do té doby jen vzpomínala (na chutě z dětství)
A tak ráda bych si dala angreštovou marmeládu, ta je taky naprosto dokonalá. Ale už nekolik let máme vždy jen par angreštu asi tim suchem.
Jj, jak píšete! Možná za to můžou i novináři!! Zde je to patrné už z názvu!!! https://www.idnes.cz/hobby/domov/mirabelky-spendli...
Mixujete?
Já míval na špendlíkové "marmeládě" nejraději právě ty slupečky které se vařením smotaly v ruličky ne nepodobné jakémusi želé...
Ale už vím, proč jsem měla minule špendlíkovou marmeládu taky tekutou, už mixovat nebudu
Danny668: "už jsem kdysi rozmixovala špendlíky"
Pokud to bylo v minulém miléniu, pak snad
...a pokud to bylo pozdejc, pak blednu závistí
No a nebyly to spíše mirabelky, či snad myrobalán, he?
https://abecedazahrady.dama.cz/clanek/spendliky-po...
miluji rohlík s máslem a angreštovou marmeládou
Ale stejně, jako tuhle marmeládu, můžeš připravit jinou, z jiného ovoce. Pokud koupíš nějaký klasický želírovací přípravek (Pektogel aj.), dává se na kilo ovoce kilo cukru + sáček přípravku. Existují i dražší želírovací přípravky - třeba Gelfix, mrkni sem: http://www.zavarovani.cz/...2:1, 3:1 a tam se pak používají dvě, tři kila ovoce na kilo cukru. Postup vaření marmelády je napsán na každém sáčku
Jinak marmelada super