Suroviny
Porce: 10 skleniček o obsahu 200g
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 671 kJ / 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| Tuky | 5,60 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 117,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Džem z citrusů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5P6
Moje poznámka
Džem z citrusů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l5P6
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 13 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 19 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 8 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 8 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 9 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 10 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 12 hodinami
Tématické fráze:
ws kraječ,
citrusová marmeláda recept,
pomerančový džem,
pomerančový jam,
marmeláda z citrusů,
limetkový džem,
marmeláda z citrusů recept,
citrusový džem,
pomerančový džem se zázvorem,
bezinkový džem,
recept na pomerancovy dzem,
pomerančový džem recept,
citrusové džemy,
limetkovy jam,
džemy recepty,
džem z pomerančů,
klevela z třešní,
hrnec na vaření džemu,
recept pomerančový džem,
recepty na vaření marmelády a džemů z citrusů
Suroviny:
citron,
pomeranče,
voda,
cukr
Komentáře (14)
Jedna malá rada. Vaření džemů nebo marmelád ve spojení s cukrem ve větším množství má tendenci karamelizovat. Vařím v malém množství (na plný výkon), vaření v malém množství zůstává přirozená barva ovoce, nehnědne, (nejlépe v hrnci nebo kastrolu s nepřilnavým povrchem). Vařila jsem v něm letos prvně (meruňkovou), nic se nepřipaluje, byla jsem velice spokojená. Dříve se v různém nádobí, přece občas začala připalovat, to jsem musela nechat hrnec vychladit, odmočit, umýt a pak zase pokračovat. Vařím džemy a marmelády moc ráda a nepoužívám žádné želírovací přípravky, to je nepřirozená chuť většinou moc kyselá, např. jahodová jen s cukrem vařená, to je pak na palačinkách úplná lahoda mňam! Pro ty, kdo by chtěli vyzkoušet, jahody, maliny, rybízy angrešt atd. lisuji nejlépe na ručním lisu. Naopak meruňky broskve, mirabelky, třešně, višně atp. nechávám hodně rozvářet (bez cukru)! Propasíruji, nejlépe přes řidší sítko plastové, na pasírování používám pevnější silikonovou stěrku jde to rychleji než lžící nebo měchačkou. Cukr dávám do protlaků až jsou studené (na 1KG protlaku cca 80dg cukru) za občasného promíchávání, vařím až druhý den!
POZNÁMKA: U třešní dávám trochu kyseliny citronvé, aby nebyla mdlá (podle chuti). Vařím i s peckami mají výbornou chuť! Zčásti udělám tzv. klevelu, nevařím úplně do husta, přiliji od oka rum, chvíli povařím, naliji do skleniček na vrch zaliji 1-2 lžičkami rumu a uzavřu je vynikající např. na lívance atd. (Neholduji alkoholu, ale do vaření dávám ráda).
Možná se Vám to zdá příliš zdlouhavé, ale věřte, že není, jsou to jen mnou vyzkoušené poznatky. Přeji Dobrou chuť! Váš recept z citrusů se mi moc líbí, určitě vyzkouším!