Plněná focaccia
Pečivem typickým pro prosluněnou Itálii je focaccia. Toto domácí pečivo můžeme upéct z kynutého těsta, z jehož přípravou nám může pomoci i domácí pekárna. Těsto pak naplníme mozzarellou, rajčátky, gorgonzolou či špenátem a máme skvělou svačinu či večeři.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 891 kJ / 2 125 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 41,85 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 27 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 367,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme ručně nebo za pomoci domácí pekárny hladké měkké těsto, které necháme vykynout.
Krok 2: Vykynuté jej rozdělíme na dvě části. Jednu dáme stranou, druhou vyválíme na ovál. Troubu zapneme na 200 °C.
Krok 3: Polovinu vyváleného libovolnou těsta poklademe náplní, přiklopíme druhou půlkou těsta, čímž vznikne kapsa. Stejně naložíme i s odloženou částí těsta. Pořádně přimáčkneme okraje a necháme aspoň 20 minut nakynout.
Krok 4: Pak prsty uděláme do těsta důlky, nakapeme do nich olej (třeba i ten z rajčat) a povrch ozdobíme hrubou solí a rozmarýnem.
Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C do zrůžovění. Krájíme jako koláč na díly.
Zveřejněno 21. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plněná focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOxD
Moje poznámka
Plněná focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NOxD
Nejnovější recepty
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Letní dort s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlé řezy se zakysankou a ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Listové koláčky s krémovou náplní a džemem
Přidáno před 7 hodinami
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Avokádový tataráček
Simona Maskova před 22 minutami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 24 minutami
Květáková polévka podle Jitky
Kajkajak před 37 minutami
Kuřecí stehna - jedna báseň
kimlo před 38 minutami
Zakysané lívanečky
bodie před 1 hodinou
Kovbojské fazole
Ry1bka před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Petulice před 2 hodinami
Žampiónová polévka
SarkaMG před 3 hodinami
Kysané zelí na slanině a jablku
Lolatus před 3 hodinami
Košíčky s želé
rujet před 4 hodinami
Tématické fráze:
foccacia,
foccacia recept,
plnena foccacia,
recept foccacia,
recepty foccacia,
recept na foccacia,
foccacio,
foccacia plněná,
focacia,
focacia recept,
recepty na foccacio,
fokacia,
fokaccia,
plnena focacia,
fokaccia recepty,
recept na foccacio,
fokaccio,
fucacio,
focacio,
fokacia recept
Suroviny:
voda,
olej olivový,
sůl,
mouka hladká,
droždí sušené,
gorgonzola,
sýr mozzarella,
špenátové listy,
rajče sušené,
bazalka čerstvá,
sýr mozzarella,
olej olivový,
sůl hrubá,
rozmarýn čerstvý
Komentáře (17)
Delala jsem variantu s gorgonzolou a spenatem a druhou s mozzarellou a pestem z medvediho cesneku.
Opet recept, ktery nezklamal, dekuji
K receptu nejsou žádné komentáře.