Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 034 kJ / 2 159 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,47 g |
Tuky | 163,67 g |
Vláknina | 14,60 g |
Cholesterol | 463 mg |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 5,96 g |
Sacharidy | 54,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na tuku vyškvaříme drobně nakrájenou uzenou slaninu.
Krok 2: Naporcované maso opečeme po obou stranách na slanině a odložíme na teplé místo.
Krok 3: Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme trošku zpěnit a na cibuli přidáme na plátky nakrájené žampiony, necháme prohřát.
Krok 4: K žampionům položíme maso, znovu trošku prohřejeme a zalijeme vývarem tak, aby byla směs zakrytá.
Krok 5: Přikryté dusíme cca 45 minut, dokud není maso měkké.
Krok 6: Mezitím rozpustíme v kastrůlku máslo, které zahustíme strouhankou.
Krok 7: Po udušení masa, do šťávy vsypeme petrželovou nať a máslovo-strouhankovou směs. Ta nám šťávu krásně zahustí. Má tendenci velmi zhoustnout, když se tak stane, tak dolejte buď vývar nebo vodu. Maso nesolím, uzená slanina a vývar obsahuje dostatek soli, ale pokud Vám nestačí, přidejte si.
Zveřejněno 2. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí frikasé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwY
Moje poznámka
Krůtí frikasé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwY
Nejnovější recepty
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 3 hodinami
Grilované zeleninové placičky
Přidáno před 4 hodinami
Řepné palačinky s tvarohovým krémem a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Dort zlatá cihla
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 59 minutami
Džem z červeného rybízu
douver před 2 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 2 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 3 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 4 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 4 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 4 hodinami
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 5 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 8 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 8 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí frikasé,
nakladane kruti maso,
recepty na krutu,
vepřové frikasé,
krůtí maso na gril,
recept na krutu,
drubezi frikase,
krůta na grilu,
fricasé,
krutí maso na grilu,
frikasse,
frekase,
nakládané maso na gril krutí,
recept kruta,
kruta recepty,
frikaze,
kruta recept,
nakládaná krůta,
krutí maso v parním hrnci,
frrkase
Suroviny:
slanina,
prsa krůtí,
cibule,
žampióny,
vývar,
máslo,
strouhanka,
nať petrželová
Komentáře (9)