Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí srdce na jalovci s brusinkami a pórkem

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 486 kJ /
1 311 kcal
Bílkoviny150,98 g
Tuky65,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 876 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy29,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na lžíci husího sádla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme v hmoždíři rozdrcených 10 kuliček jalovce. Zlehka orestujeme a necháme provonět. Krok 2: Krůtí srdce nakrájíme podélně na nudličky a pořádně propereme ve vodě. Srdce přidáme do hrnce k opražené cibuli a trochu opečeme. Krok 3: Podlijeme vodou, jen do ¾ masa, osolíme, opepříme, vložíme jednu kostku masoxu a dusíme. Krok 4: Jakmile jsou srdce měkká (cca 45 minut) tak nakrájíme celý pórek na kousky (čtverečky) a společně s hrstí brusinek přidáme do hrnce k srdci. Krok 5: Zahustíme rozmícháním trošky hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce. Necháme provařit 15 minut. Podáváme s těstovinou.

Zveřejněno 29. 12. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29JM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/29JM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

To vypadá náramně, už vím, co budu příští týden vařit, Otto nikdy nezklame:-!

Hezká kombinace i fotka :yes:

Tohle urcite vyzkousim, ale z kurecich jatyrek. Ten jalovec a brusinky mi k jatyrkum sedi. Bude to jiny recept, ale srdicka nejime, mozna k nasi skode :-D:-D, ale zaklad omacky poslouzil jako skvela inspirace. Fotka je opet k sezrani...+ 3

Chlazená kolem 88,-Kč/kg a mražená vakuovaná po 250g cena 58,-Kč/kg;-)

To se dá normálně sehnat s masně krůtí srdce??? A cenová relace je jaká?? Slyším to poprvé

Príma recept a dobrá kombinace surovin:-p+2:yes:

Super nápad:-!:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
krutí srdce, krůtí srdce recept, krůtí srdce recepty, recept na kruti srdce, recept krůtí srdce, krutí srdce na brusinkach, recepty - krůtí srdce, závin z brusinkami, srdce recept, kruti srdce recept na smetane, co z krůtího srdce, recepty s porkém, z krutich srdcí, grilovaná krutí srdce, krutí kostka na jalovci, "krůtí srdce recepty", recept "kruti srdce", pokrmy z jalovce, srdce krůtí- recept, srdce,pórek,brusinky

Suroviny:
srdce krůtí, cibule, sádlo husí, jalovec, brusinky sušené, pórek, masox, mouka hladká, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu