Vepřová kýta s tymiánem a jalovcem

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

3 porce Vepřové maso 2 názory

Suroviny

400 g vepřové kýty
sůl
pepř
tymián
3 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
worcesterská omáčka
1 cibule
2 velké lžíce oleje
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a nařežeme místy po obvodu. Osolíme, posypeme směsí tymiánu a rozdrceného jalovce s pepřem, pokapeme worcesterskou omáčkou. V kastrolku na rozpáleném oleji plátky masa z obou stran opečeme dozlatova a vyjmeme. Zmírníme plamen a do kastrolku nasypeme nadrobno nakrájenou cibulku a opečeme ji dozlatova, zaprášíme moukou a mícháme než zezlátne.

  2. Zalijeme teplou vodou, kolik potřebujeme na tři porce, prošleháme metličkou, přidáme nové koření, uvedeme do varu a dáme dodusit plátky masa. Měkké maso vyjmeme, dáme do menšího kastrůlku a šťávu na něj scedíme. Podle chuti dosolíme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Podáváme s brambory, rýží, těstovinami, hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová kýta s tymiánem a jalovcem

Tématické fráze: kýta na tymiánu

Zapomněl/a jsem heslo