Krůtí kostky pikant s hráškem

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 45 minut + naložení masa 4-6 porcí Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

1 kg krůtího masa (prsa)
500 g mraženého hrášku
1 menší cibule
koření Tandoori masala
koření Smoked chilli od J.Olivera
Rama cremefine
instantní jíška
olej
sůl
pepř
máslo
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky.

  2. V oleji (cca 1 dcl) rozpustíme 1 kávovou lžičku koření Tandoori masala a stejné množství soli.

  3. Vzniklou směs vetřeme do nakrájeného krůtího masa a dáme odležet do lednice minimálně na 2 hodiny.

  4. Maso zprudka opékáme a lehce okořeníme kořením z mlýnku od J.Olivera - Smoked chilli. Opékáme, dokud není krůtí maso hotové a pěkně opečené.

  5. Do menšího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou cibuli a to tak, aby byla jen do sklovata.

  6. Přidáme rozmražený hrášek a zalijeme jednou lahvičkou Ramma cremefine na vaření.

  7. Dusíme cca 15 minut a dle chuti osolíme, opepříme a dle potřeby případně zahustíme zlehka světlou instantní jíškou, ale není to nutné. Příloha - opečené bramborové plátky .

Poznámka

Pokud chcete podávat i dětem vynechejte to chilli, ale je to škoda má to s ním super "šmak".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí kostky pikant s hráškem

  • spagetka spagetka

    Otto - super díky, v Tescu jsem už dlouho nebyla, koukám, že se budu muset jít projít(mám to trochu z ruky), to koření mě láká :-K;-)

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    Mlýnky koření asi 6 druhů J.Olivera zakoupíte v TESCU cena 99,-Kč;-);-);-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    šapgi, díky :-K, já myslela to koření od Olivera;-)

    Odpovědět

  • Veroly Veroly

    Nádherná fotka!!! Strašně ráda bych se zakousla do toho kousku měkkého krůtího masíčka :-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Gabi - Tandori masala a i jeho variace teď už dostaneš prakticky na každém místě, kde se vyskytuje dobrý kořenář - trhy, obchůdky s kořením atd.
    To druhé koření - je něco na způsob upravených sušených chilli paprik za horka jakoby uzením - Olivier je používá dost často. Jestli je u nás kk dostání nevím, ale našla jsem na netu velmi dobrou variantu - rozpustit uzenou papriku v trošce velmi horké vody a přidat co nejostřejší chilli - prý se to dost podobá originálu, já s tím ale zkušenost nemám.;-)
    Možná že Otto poradí líp ;-)

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Vypadá to dost jedle :-K Kde se dostane to koření?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Není tady smajlík polykání? Chyba!!:-D:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • sebena sebena

    Opět slast pro oko a to radějí nemyslím na to jak to musí skvělé chutnat:-O:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí kostky pikantní recept krůtí na hrášku krůtí maso s hráškem krutí j krůtí maso na hrasku recept na krůtí maso pikantní krůtí kostky kruti kosky kruti prsa s hraskem kostky z krůtího masa krůtí maso s hrkáškem krůtí kostky s hráškem a mrkví tandoori masala krůtí maso recepty krutí kostky s mrkví a hráškem pikantní krutí maso krutí maso podle olivera krutí kousky podle oliver kruti maso podle olivera maso po zahradnicku s mrkvi s hraškem krútí maso s hráškem - recepty

Zapomněl/a jsem heslo