Srdíčko na jalovci

Pajaska Kuchařka:

Doba přípravy: 1/4 hodiny + 1hod dušení PT1H15M PT1H00M PT0H15M 4 porce Pokrmy z vnitřností 7 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

4 očištěná a nakrájená vepřová srdce (asi kilo)
lžíce sádla
2 cibule nakrájené
200 g česnekového boku nakrájeného
10 kuliček jalovce buď v celku nabo nameleme
špetku divokého koření
2 dl červeného vína
sůl
pepř
stroužek nasekaného česneku
1/4 lžičky divokého koření
lžička oleje
zlatavá jíška na zahuštění nebo hladká mouka rozmíchaná ve vodě
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle vyškvaříme bůček, pak přidáme cibuli a osmahneme do růžova.

  2. Srdce dáme na základ a restujeme pár minut, dokud se nezatáhne a zároveň přidáme pepř, jalovec, čtvrt lžičky divokého koření a česnek. Zalijeme vínem a dusíme doměkka. Poté zahustíme jíškou a osolíme dle chuti. Nakonec krátce rozpálíme lžíci oleje s divokým kořením (jen aby se rozvinuly chutě). Přidáme k srdíčku a zamícháme.

  3. Tato směs dochutí omáčku, ale neměla by přehlušit chuť jalovce! Pokud dáme celý jalovec, nezapomeneme jej vybrat a nebo dáme do gázy. Podáváme s těstovinou.

Poznámka

Dobrou chuť!!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Srdíčko na jalovci

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo