Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Borůvkový tvarožník

Fantastický tvarohový moučník s borůvkami připomene léto. Ideální volba pro rodinné oslavy i každodenní posezení s kávou. Vláčný a šťavnatý tvarožník s křupavým máslovým korpusem provoní při pečení celý dům.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fantom

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

dortová forma o průměru 28 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 545 kJ /
3 476 kcal
Bílkoviny119,74 g
Tuky178,78 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 1,71 g
Sůl3,03 g
Sacharidy336,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Změklé máslo smícháme se žloutky, 50 g cukru, strouhankou a mandlemi, až vznikne lehce drobivé těsto. Krok 3: Těsto namačkáme do dortové formy, pokryjeme dno a zvedneme asi 3 cm okraje. Krok 4: Tvaroh rozmícháme se zbytkem cukru, vanilkovým cukrem a s bílky. Rozdělíme na dva díly a do jednoho vmícháme borůvky. Krok 5: Připravené tvarohy střídavě vrstvíme na těsto ve formě. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C zhruba 40 minut.

TIP: Tvarožník - svěží moučník pro začátečníky

Zveřejněno 6. 4. 2011

Poznámka autora Fantom

Použil jsem mražené borůvky, které jsem nechal rozmrznout a scedil jsem z nich štávu.

Inspirace na zdobení je od http://www.toprecepty.cz/recept/7290-tvarohova-zeb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový tvarožník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVEG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Borůvkový tvarožník

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVEG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Milý Fantome,moc chválím recept,jednoduchý,rychlý a hlavně výborný,neměla jsem borůvky,dala jsem černý rybíz a prostě mňam.Obdivuju tvou fantazii a kreativitu,s jakou vaříš a pečeš.Díky.:-K

Paráda:-O:-*:yes:

Vypadá to krásně, určitě to i dobře chutná :-)

Pecka!!! Rozhodně vyzkouším :yes:

děkuji za komentáře;-) abych se nezačal červenat:-8

Richenza:nene přesně tak jak je napsané, bílky do tvarohu žlotky do těsta, tvaroh zůstane čistý neobarvený od žloutků, jako když děláte tvaroh na koláče;-)

Richenza 6. 4. 2011 18:24
Moc se mi ten koláč líbí a v neděli ho asi zkusím. Jen se chci zeptat, z těch bílků se šlehá sníh?? Děkuju za odpověď. :-K

Fantome, ty ses zase předvedl....:yes::yes:šikovný chlapec!!:-D:-D

Efektní a určo chutné.:yes::-p

Teda,Fantome,tebe bych chtěla mít doma:-))Super.Posílám bodík

Zebra ve fialovobílém pyjámku;-):-D:-D,dobrý nápad na ovocný koláč jinak:yes::yes:

Borůvky jsou vynikající pro diabetiky, zbyek rodiny je miluje taky (ale nechce sbírat:-(:-D) takže upravím i dia - mimochodem diapiškoty jsou vynikající - a nemá to chybu ;-):-D:-D:yes::yes:

Borúvky mám moc ráda, moučník je skvostný:-K.

Fantome, kdo umí, ten umí a já dávám 2. bod:yes:vypadá to krásně a jako exoticky vybarvená zebra;-)

No, tak nase rodinka boruvky konzumuje ve VELKEM..... Zase budu mit co delat....:-((:-D:-D:-D:yes: + bodik.

To je hezký koláček :yes::yes:

To se mě moc líbí, jsi nápaditý. Borůvky myslím ještě mám a dokonce i rybíz, tak snad si vzpomenu co jsem chtěla vyzkoušet.

Tématické fráze:
tvaroznik s boruvkami, tvarožník, mražené borůvky recepty, tvarožník recept, mražené borůvky recept, rychlý tvarožník, výborný tvarožník, tvarožník dia, dia tvarožník, nedělní tvarožník, recept na tvarožník, tvarožník s borůvkama, koláč tvarožník, tvarožník zebra, tvarožník koláč, recepty z borůvek, borůvkový, tvarožník s jablky, recept s boruvkami, prosím jak se dělá borůvkový koláč děkuji

Suroviny:
tvaroh plnotučný, vejce, cukr vanilkový, strouhanka, cukr krystal, máslo, mandle, borůvky

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu