Švejžužu
Znáte švejžužu? Jedná se o marinované kuřecí nebo vepřové maso. Marinádu připravíme smícháním žloutků a sójové a worcestrové omáčky, dochutíme kari a maso v ní necháme odležet do druhého dne. Pak ho usmažíme a podáváme s hranolky, nebo rýží.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 196 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,31 g |
Tuky | 18,75 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 391 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 20,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, nakrájíme i červenou papriku a vložíme do mísy s masem.
Krok 2: Přelijeme připravenou marinádou, kterou připravíme smíchaním všech ingrediencí. Promícháme a dáme odležet na 24 hodin do ledničky.
Krok 3: Po odležení restujeme na pánvi přibližně 10 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží, hranolky nebo jen s chlebem.
Zveřejněno 6. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
Moje poznámka
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
Nejnovější recepty
Rohlíky I
Přidáno před 3 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 3 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 3 hodinami
Nejlepší povidla
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 3 minutami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 42 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 1 hodinou
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 1 hodinou
Hrníčkový ovocný koláč
Lucie Hertlova před 1 hodinou
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
Mika1307 před 1 hodinou
Vláčná mramorová bábovka
Amater.fillip před 1 hodinou
Koláčky z tvarohu
Atairka před 1 hodinou
Tvarohový koláč s ostružinami
A.dus před 2 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
monona před 2 hodinami
Tématické fráze:
švejžužu,
recept na švejžužu,
švejžužu recept,
švejčužu,
kuřecí švejžužu,
vepřové švejžužu,
švej žužu,
recepty švejžužu,
žvejžužu,
švej žužu recept,
švejžužu-recept,
švejžužu z kuřecího masa,
vepřové švejžužu recept,
vepřové švejžužu-recept,
sveizuzu,
maso švejžužu,
recept švejžužu,
svej zu zu,
švejšužu,
recept na švej žužu
Suroviny:
maso kuřecí,
paprika čerstvá červená,
žloutek,
omáčka worcesterová,
solamyl,
koření kari
Komentáře (8)
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy