Suroviny
Porce: 9.velkých rohlíku
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 939 kJ / 2 853 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,53 g |
Tuky | 45,67 g |
Vláknina | 63,68 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 237 mg |
Sůl | 0,51 g |
Sacharidy | 479,24 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 8. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O94
Moje poznámka
Výborné rohlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O94
Nejnovější recepty
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí steak s rebarborovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno 5. 6. 2025 18:03
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý jogurtový koláč s jahodami
Noumik před 8 hodinami
Játrová omáčka
Antonausprag před 11 hodinami
Mechový dort (se špenátem)
Natkaaa před 12 hodinami
Segedínský guláš
Bomber před 13 hodinami
Jahodový smetanový dort (mousse)
MirkaTioka před 13 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Jan Nemec před 14 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Martina84 před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
LLakin před 14 hodinami
Anglické palačinky
Witoraz před 16 hodinami
Tématické fráze:
výborné domácí rohlíky,
rohlíky ze zakysané smetany,
výborné domácí rohlíky recept,
recept na rohlíky,
smetanové rohlíky,
domácí rohlíčky ze zakysané smetany,
rohlíky z Majolky®,
domaci rohliky se zakysanou smetanou,
rohlíky ze zakys.smetany,
rohliky se zakysane smetany,
rohlíky s otrubami,
výboné rohlíky,
rohlíky se se smetanou,
domaci výborne rohlíky,
výborný rohlík recept,
domácí rohlíky se zakysané smetany,
rohlíky ze smetany,
recept rohliky,
psenicne rohliky vyborne,
rohlík ze zakysané smetany
Suroviny:
mléko,
olej,
smetana zakysaná,
vejce,
sůl bylinková,
mouka polohrubá,
mouka chlebová pšeničná,
otruby pšeničné,
kaše bramborová sušená,
cukr,
droždí čerstvé
Komentáře (16)
Poznámka k těm otrubám: Otruby obsahují hodně vlákniny. To je výhodné pro diabetiky, protože vláknina a bílkoviny "tlumí" nepříznivý vliv sacharidů, snižují tzv, glykemický index. Diabetici tak mohou jíst pečivo a třeba si i přisladit.
já je peču rodině jednou týdně jak si přeje a nevydrží do druhého dne.
Hezky den
Otruby jsou moc fajn, ale jejich větší množství zroveň i "staví", takže ten, kdo má sklony k zácpě, by je měl používat *přiměřeně...přiměřeně*