Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové hřebeny se skořicí

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 10 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 043 kJ /
3 117 kcal
Bílkoviny59,98 g
Tuky112,00 g
Vláknina16,26 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy459,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme. Krok 3: Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Krok 4: Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.

Zveřejněno 7. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (86)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Johanka128: díky <3 i za fotku :-K Jsem ráda, že jste si pochutnali!

Jsou paradni :-)

magdalenka: stejné jako u mišošek - také někdo vymazal dělící slůvko, které jsem včera doplňovala. :-(( (včera mě nenapadlo kouknout, myslela jsem, že je to moje chyba).

magdalenka: už jsou...díky za upozornění :-*

cathleen: prosím, v surovinách nie sú oddelené omládkové suroviny...

Petra Dvor.: děkuji :-K

Dobrý den, přidala jsem fotečku. Jsou moc dobré. :yes:

Teda - nemám slov :-8 :-8 :-8 . Musela jsem přidat vodu a to poměrně dost, aby těsto bylo hebké (ale mám to tak s každým těstem), ale za to jsem teď odměněna nebem v hubě. Škoda jen, že hromada másla skončí na plechu :-( . S těstem se báječně pracovalo, krásně se táhlo, ani moc nelepilo. Ukládám a budu používat i na jiné buchty. :yes: :yes: :yes A rovnou z dvojité dávky.

gabrusa: :-O přidat vodu? To se opravdu divím....hřebeny jsem naposledy pekla před rokem, kdy jsem je potřebovala vyfotit do knihy, a určitě jsem vodu nepřidávala (to bych recept pozměnila).
Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů" :-)

Veronika.Panai: to mě těší, Verčo :-8

Dnes odzkoušeno a jsou naprosto vynikající:yes::-K jako ostatně všechny Tvoje recepty...

Alžbětina Prk.: :-) děkuji, jsem ráda, že jsi spokojená. Příště můžeš místo sladěnky dát lžičku medu nebo ji i zcela vynechat.

Alžbětina Prk. 15. 10. 2013 11:11
Neměla jsem sladěnku a bála jsem se, aby se to nepokazilo, tak jsem pro jistotu udělala tohle těsto http://www.recepty.cz/recept/svycarky-19079, ale stvořila jsem ty hřebeny. A nemajíc ještě mandlové lupínky :-)), tak jsem hřebeny před pečením posypala hnědým krystalovým cukrem. Výsledek? Lahůdka! Krásně křehoučké hřebeny s křupavou krustičkou. Nejlepší je ten nápad, jak hřebeny umotat a na tyhle kreativní věci hlavu nemám, takže díky Cathleen! :-):yes::yes:

Tak jsem úspěšně dopekla a byla jsem opravdu nadšená. S těstem se skvěle pracuje a chuťově je prostě famózní :-8. Hřebeny jsem plnila napůl s domácí rybízovou marmeládou a už se těším, jak budu pochválená :-D. Posílám bodík, přidávám fotečku a děkuju :yes:

Skusím to také:yes::-p

cathlen:já nenapsala od které kamarádky to je,ale to byla kamarádka Iveta;-)Irenka mi ještě nedodala foto;-)

marcelka395: Irence? :-8 Díky! :-K

cathlen:doporučila jsem tvoje hřebeny kamarádce aby je vyzkoušela;-)a vyfotila;-)tak přidávám její fotku;-)

tak jsem taky průbla jsou mooc dobré:-p neměla jsem teda mandličky na posyp, ale i tak to vonělo jako hrom a chutnalo ještě líp:-p na to nařezání jsem použila rádýlko na pizzu a šlo to náramně:yes::yes:
foto dodávám:-)

Irrena, cardanka: díky:-K:yes::yes:

Milá Cathleen:-K v sobotu jsem pekla Tvé hřebeny a jak jsem psala níže v komentíku dle předpokladu jsou skutečně bezkonkurenční:-p:-p:yes::yes::yes:
S těstem se krásně pracovalo:yes:, pekla jsem skutečně 17 min na 190°C, přesně jak píšeš:-!:yes::-K
Bodík jsem dala dříve;-), dnes tedy jen foto:-8.
Děkuji:-K:yes::-K:yes::-K:yes:

spagetka:Přesně,však neni to jediný společný jejich dílo,viď?:-D:-D:-D

Caty,jinak recept parádní,asi rozjedu pekárnu,myslím tu svojí na lince.:-D Skořice,tedy když se mi podaří ji tam dát:-)):-8 Irčo):-D to jistí.:yes::yes::-K

Pajaska:Páji, dyk říkám že ti naši chlapi jsou dvojčata a navíc z Marsu. Miláčkovi se povedlo navlas to samý:-D:-D:yes::yes:

Irrena::-D:-D No cizí neštěstí potěší...:-D:-D To mně se zase stalo,že jsem vařila vývar,pěkně hovězí a silný a když jsem ho chtěla scedit,muž se nabídl a scedil :-))nedal pod síto hrnec.Cedil ve dřezu...Nezachránil ani decku vývaru.:-D:-D To jsme pak jen ohlodali kosti.:-D:-D
A že nedáš občas někam něco a nebo dáš víckrát,to se stane každému,ale krom toho,že to zprvu naštve,tam se zase zasmějem ne?:-D:-D

Tématické fráze:
kouzleni s těstem, sladké hřebeny, skořicové hřebeny, hřebeny recepty, domácí hřebeny, kouzlení z těstem, plundrovane testo z domaci pekarny, recept na hřebeny, pečivo hřeben, hřeben s marmeládou, pečení hřebenů, domácí pečené hřebeny, www kuzlení s těstem, máslové zuby, neco se skorici, hrebeny s marmeladou, peceni hrebeny, recept na něco se skořicí, recept na prky v teste, můžou diabetici sladěnku

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu