Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 520 kJ / 2 754 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,98 g |
Tuky | 119,39 g |
Vláknina | 11,85 g |
Cholesterol | 1,17 g |
Sodík | 472 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 354,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme z bílků tuhý sníh.
Krok 2: Žloutky, vanilkový cukr, cukr, olej a Nutellu ušleháme do pěny. Mouku, kakao, kypřící prášek promícháme (popřípadě prosejeme) a zapracujeme do pěny. Poté vmícháme sníh z bílků.
Krok 3: Těsto vylijeme do dortové formy, jejíž dno je vyložené pečícím papírem a strany vymazané.
Krok 4: PEČEME: na 180 stupňů, cca 45 minut.
Krok 5: Upečený korpus necháme vychladnout. Poté oddělíme od kraje formy a stáhneme pečící papír. Korpus podélně rozřízneme a namažeme marmeládou.
Krok 6: Na polevu si ve vodní lázni rozpustíme máslo a čokoládu. Polevu necháme za občasného míchání zhoustnout a poté potíráme korpusové těsto.
Zveřejněno 15. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JZB
Moje poznámka
Jemný čokoládový dort
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7JZB
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 21 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
MichalS před 1 hodinou
Polévka vinná
Milan.Krimsky před 9 hodinami
Sytá uzená polévka
JiriSeidler před 11 hodinami
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 14 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 14 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 14 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 14 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 16 hodinami
Tématické fráze:
korpusové těsto,
jemný čokoládový korpus,
korpusove testo na dort,
čokoládový dort,
jemný korpus,
dort balicek,
jemný čokoládový koláč,
čokoládový korpus jemný recept,
jemný čokoládový dort s ovocem,
recepty do korpusove formy,
čokoládový dort recept,
recept na korpusove testo,
jemný dortový korpus,
čokoládový korpus jemný,
jemný korpus na dort,
čokoládový dort testo,
jaká marmeláda se dává do dortu,
dává se pod polevu na dort marmeláda,
jemny dorrt,
jemny cokoladovy dort s ořechy
Suroviny:
bílek,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
olej,
nutella,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
marmeláda,
čokoláda na vaření,
máslo
Komentáře (2)