Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot se šlehačkovým krémem

Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a čerstvými, šťavnatými jahodami tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkostí.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ryshla

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 493 kJ /
2 747 kcal
Bílkoviny68,88 g
Tuky123,06 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 598 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy338,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.

Zveřejněno 10. 3. 2013

Poznámka autorky ryshla

Při pečení dortu jsem si upekla navíc jeden plát piškotu, který jsem nevyužila, ale nechtěl se nám jíst jen s marmeládou, tak jsem zaimprovizovala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BExX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BExX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

piškotový korpus je též možno nakrájet na kostky a polít teplým vanilkovým šodó

parádní zbytkáč.. jen co je pravda;-):-):-K:yes:

Péťa: WoW, Petí, máš pravdu, taky dělám chyby jako každý a nemám problém, když si jich někdo všimne a opraví je (i když bych je raději nedělala, ale stane se;-(). Děkuji.:-8:-K:-8

Kamča: Já NAŠTĚSTÍ pána neznám, i přes své vzdělání:-D;-):-D

Chutnalo by mi:yes:

sunny.sofi 14:43.
Dovolím si upozornit, ve slově " omlouvám" chybí písmenko.
:-((

sunny.sofi: Třeba tě ten "zvědavec" zná:-8 To tě nenapadlo:-? Tolik jazyků znáš a vysokoškolské vzdělání máš, hm:-8:-K

ryshla: Teď jsem trochu smutná - proč hned hnidopich, navíc recept nekritizuji, mám ho uložený a moc se mi líbí. Poslala jsem i bodíka, jen jsem upozornila na chybu v nadpisu a sama si ho pro sebe zařadila mezi "dražší" recepty.
Takže se omouvám, už na Vaše recepty nebudu negativně reagovat. A mimochodem - nevím, kde jinde podle nereg. zvědavce prudím, na jiné stránky nechodím a tady se snažím být vždy slušná, což dokazují i níže napsané komentáře.
Takže ještě jednou pardon:-(

úžasný zbytkáč:yes::-D

zvědavec 10. 3. 2013 22:01
ryshla:Myslím sunny..

zvědavec 10. 3. 2013 22:00
Nic si z toho nedělej,prudí i jinde.Mít ji doma,vystěhuju ji.;-)

Moc hezký"zbytkáček";-):-Da i na řezu vypadá velice hezky:-K

A jinak teda ještě k negativním komentářům - když se mi tu nějaký recept nelíbí, tak ho prostě nehodnotím, myslím, že tenhle web byl vytvořen proto, aby si kuchařky navzájem vyměňovali recepty a rady a ne proto, aby je někdo hodnotil. Dle mého názoru, pokud něco uvařím podle uveřejněného receptu a jídlo není dobré, tak pak je možné recept ohodnotit svým názorem, ale častokrát tu čtu jako negativa především štiplevé poznámky o tom, že jídlo je drahé, chybně pojmenované, ze surovin, které nejsou obvyklé a proto nejsou dobré, atp... a i pokud něco uvařím a jídlo mi nechutná, tak to automaticky neznamená, že recept je špatný... Jsem otevřená kritice, ale musí být konstruktivní a k věci:-!

sunny.sofi: chápu, že se Vám třeba recept nemusí líbit, ale jste dosti hnidopich:-((. Vůbec neřešíte, zda může být moučník dobrý nebo ne, ale jen to, že se Vám nelíbí název a uklepnuté písmenko. Na Vás čekají na seznam.cz v komentářích na Novinkách, tam budete mezi svými lidmi.

děkuji za kladná hodnocení, nedoklepnutého písmenka jsem si nevšimla, děkuji za opravení:-K

krásné:-)):yes:

tejaja: No tak pardon, jen jsem se ptala. A moje chybičky? Klidně dej vědět:-D;-):-D

:-pMoc se mi líbí, název taky, proč ne? :-DA taky češtinář nejsem, tak tu nehledám hnidy ale jsem tu kvůli receptu a ten mi vyhovuje.:-)):-)):-)):yes::yes::yes:

sunny.sofi: :-Snedoklepnuté 1 písmenko, to sa stane, nie? To nie je pravopisná chyba, čo tak skontrolovať svoje recepty, aby boli bez chybičky ? ;-)
Už som to opravila.

Nejsem češtinář - ale nemá být "se šlehačkovým krémem"?:-O:-//

Na zbytkáč luxus!:-)):yes:

Název Zbytkáč mi evokuje něco levného - což asi těsto ze 6 vajec nebude;-):no:

wou to je de-luxe paradá:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
krem na piskot, pečení piškotu, piskot s kremem, levný piškot s kremem, peceny piskot s kremem, moučník se šlehačkovým krémem, chyby při pečení piškotu, piškot s krémem a jahody, pečený piškot, lehke kremy na piskot, piškotový moučník s krémem, rychlý piškot s krémem a ovocem, piškot z bílků, krém do piškotu, korpus se slehackou a pecenym bananem, recept na lahodné kostky se šlehačkovým krémem, diskuze o slehačkovým krému, co se zbylym kremem a odrezky, piškot se šodo, co se zbylym piskotem

Suroviny:
cukr krupice, mouka hladká, mouka hrubá, vejce, olej, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, jogurt bílý holandia, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu