Bratislavská buchta
Tento vynikající koláč spojuje světlé a kakaové těsto s krémovým karamelovým pudinkem a smetanovou vrstvou, kterou naneseme na koláč po upečení. Svou vynikající chutí si vás bratislavská buchta získá již po prvním kousku.
Suroviny pro 1 plech
plech 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 616 kJ / 3 732 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,90 g |
Tuky | 152,30 g |
Vláknina | 13,00 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 705 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 494,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180-200 °C.
Krok 2: Celá vejce vyšleháme v mixeru s krystalovým a vanilkovým cukrem, přidáme olej, vodu a nakonec mouku s kypřicím práškem.
Krok 3: Z mléka a pudinkového prášku a 2 lžic krystalového cukru uvaříme hladký pudink.
Krok 4: Těsto rozdělíme na poloviny. Na plech vylejeme první, světlou část.
Krok 5: Do druhé přidáme kakao a cik cak vlijeme do světlého těsta. Horký pudink vlijeme opět cik cak na těsta a dáme péct do předehřáté trouby přibližně 30 minut.
Krok 6: Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto dobře propečené. Po vytažení by špejle měla být suchá a čistá.
Krok 7: Rozmícháme 3 zakysané smetany, 3 lžíce moučkového cukru a 1 vanilkový cukr.
Krok 8: Směs nalijeme na upečený horký koláč, rozetřeme a posypeme skořicí.
Krok 9: Necháme v lednici přes noc zaležet a druhý den podáváme.
Zveřejněno 7. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76Pr
Moje poznámka
Bratislavská buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/76Pr
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 38 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 13 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Tématické fráze:
bratislavske rezy,
bratislavské vlny,
recept na bratislavskou buchtu,
nějaká dobrá buchta,
bratislavká buchta,
bratislavský řez,
bratislavska,
fantastická buchta se zakysanou smetanou,
bratislavskábuchta,
bratislavský koláč,
angreštová buchta,
buchta z bramborové kaše,
bramborová buchta babiččiny recepty,
fantastická buchta,
nejaka buchta,
recepty na buchtu,
top recepty buchty,
karamelová buchta,
recept na dobrou buchtu řezy,
buchta ze zakysané smetany
Suroviny:
cukr krystal,
mouka polohrubá,
vejce,
mléko,
voda,
olej,
kakao,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
pudink,
skořice,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (22)
prosím o radu, je možné místo smetany použít tvaroch? Díky za radu
Řezy jsou fantastické, nijak pracné a u nás patří k nejoblíbenějším