Hrušky v "karamelu"
Křehké hrušky se spojují s rozvařeným karamelem v pudinku a vytvářejí lahodný a jednoduchý dezert, který si snadno připravíte doma.
Suroviny pro 1 dávka
4 kompotové misky
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 919 kJ / 937 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,31 g |
Tuky | 9,65 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 180,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Opláchnuté ovoce zbavíme jádřinců (pokud použijeme i jablko, tak ho oloupeme) a vše nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Do kastrolu nasypeme oba druhy cukru a za stálého míchání necháme zkaramelizovat.
Krok 3: Zalijeme vodou a karamel necháme na slabém plameni mírným varem rozvařit.
Krok 4: Do karamelové vody vložíme kostičky ovoce a vaříme cca 5 minut.
Krok 5: V chladném mléce rozmícháme pudinky a přilijeme je do kastrolu s ovocem. Od doby varu vaříme 2 minuty.
Krok 6: Kompotové misky vyložíme potravinovou folií nebo obyčejnými igelitovými sáčky a misky naplníme horkým pudinkem.
Krok 7: Až pudink malinko vychladne, sáčky přeložíme přes misky, tím zabráníme okorání a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice.
Krok 8: Vyklopíme na talíř, ozdobíme šlehačkou a podáváme.
Zveřejněno 12. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrušky v "karamelu"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vr29
Moje poznámka
Hrušky v "karamelu"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vr29
Nejnovější recepty
Povidlový moučník
Přidáno před 4 hodinami
Jehněčí na medu
Přidáno před 14 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 19 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzená polévka
Luk.danek@seznam.cz před 1 hodinou
Šlehačková roláda bez mouky
MajaFero před 1 hodinou
Bublanina s tvarohem a jahodami
niklova před 3 hodinami
Špecle s uzeným a špenátem
kamilkamil před 4 hodinami
Hajducká polévka
Jan Nemec před 4 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 6 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 6 hodinami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 6 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 14 hodinami
Tématické fráze:
vlada hruska,
hrušky v karamelu,
hruska v karamelu,
recepty vládi hrušky,
zkaramelizované hrušky,
hrušky na karamelu,
vláďa hruška recepty,
karamelove hrušky,
hrušky v karamelu recept,
zkaramelizovana hruska,
recepty vlady hrušky,
recepty vlada hruska,
recepty hruška,
hruška na karamelu,
hruška v karamelu recept,
recept hrusky v karamelu,
vláďa hruška všechny recepty,
hrušky s karamelem,
ovoce v karamelu,
recept na zkaramelizovane hrusky
Suroviny:
hruška,
jablko,
pudink karamelový,
cukr třtinový,
cukr krystal,
mléko,
voda,
topping čokoládový,
šlehačka
Komentáře (27)
No, uhotovil jsem hrušky v karamelu tak, jak se u nás obvykle dělají: opravdu v karamelu
Umami jim na pánvi dodalo máslo a víno...
Jednomu zpovykanému jedinci (patrně znalému díla Mrštíků) to bylo málo, tak se vydal do svatostánku konzumu pro šlehačku...
Všem děkuji za velice hezké komentáře
Za komentíky i hodnocení děkuji
mám moc ráda tvoje nápadité recepty.