"Pštrosí" vejce
Ochutnali jste někdy pštrosí vejce? Delikátní recept, který chutná i vyhlášeným gurmánům. Tato skotská dobrota se hodí jako rychlá večeře se salátem, ale fantasticky chutná také s lehkou bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 813 kJ / 1 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 132,08 g |
Tuky | 120,36 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,79 g |
Sodík | 846 mg |
Sůl | 1,76 g |
Sacharidy | 4,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 29. 1. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
Moje poznámka
"Pštrosí" vejce
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PlA6
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 22 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 22 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 22 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 10 minutami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 1 hodinou
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 3 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 3 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 6 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 7 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 8 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 23 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 15. 6. 2025 15:05
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Tématické fráze:
pštrosí vejce,
pštrosí vejce recept,
recept na pštrosí vejce,
pštrosí vejce v troubě,
pštrosí vejce z mletého masa,
recept pštrosí vejce,
recepty pštrosí vejce,
mleté maso pštrosí vejce,
pštrosí vejce pečené v troubě,
recepty z vajec,
pstrosi vejce recepty,
pečené pštrosí vejce,
pštrosí vejce s bramborovou kaší,
pštrosí vejce s bramborem,
recepty na pštrosí vejce,
pstrosy vejce recept,
pštrosí vejce pečené,
pstosi vejce,
pštrosí vejce recept v troubě,
příprava pštrosího vejce
Suroviny:
vejce,
maso mleté,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (20)
Fígl je v tom, vejce uvařit hen tak aby bílek ztuhnul, loupání je peklo, obalit tenkou vrstvou masové směsi a smažit. Ve finále je zloutek ještě polotekuty. A tak to má být.
Vejce ne natvrdo? Tak to neznám
"Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom." Bylo by lze vložit odkaz? Rád bych se přiučil
Z místních se tomu nejvíc blíží recept RubyRom.
Zhlédla jsem dost slovutnych kuchařů....kdo umí umí...vajco opravdu na hniličko, tenká vrstva mletého a rychlá příprava....oloupat toto vejce je cirkusový úkon...
citronek:
A není to šumák
No, vzhledem k poměrně dlouhé době tepelné úpravy by to možná šlo i ze syrových vajec...
Asi prohnat vejce přes mražák, pak je odskořápkovat, rychle obklíčit fáší a upéci (nejlépe v miskách)
Samozřejmě si dělám srandu, že
Myslíte že má hnusnější fotečky než je ta moje VETŘELCOVÝCH VAJEC? No to byste mě potěšila
Pouze pro silnější žaludky je ALLIEN ve svém předposlednim vývojovém stadiu k vidění zde http://www.labuznik.cz/detail-fotky/?imageId=25166...
Ale varoval jsem vás
Vetřelečci se v mém provedení líhnou, oproti receptu, z odskořápkovaných vajec...
Edit:
No vida, iveta byla smazána...