Rychlá rajská omáčka
Nasladlá chuť rajské omáčky spoustě z nás připomene dětství. S čím ji budete podávat je jen a pouze na vás, hodí se k plněným paprikám, masovým kuličkám, nebo vařenému hovězímu masu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 375 kJ / 568 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,98 g |
Tuky | 7,67 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 105,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a v hrnci na rozpáleném tuku orestujeme dosklovita.
Krok 2: Přisypeme cukr, který necháme zkaramelizovat. Poté přidáme protlak a necháme probublat.
Krok 3: Přidáme bobkový list, sůl, hřebíček, nové koření, pak zalijeme asi půl litrem mléka, promícháme a necháme povařit.
Krok 4: Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě nebo v mléce. Dochutíme citronem, případně dosolíme, dosladíme a přidáme špetku skořice.
Krok 5: Po uvaření přepasírujeme přes cedník. Podáváme s knedlíkem a plněnými paprikami nebo masovéými kuličkami.
Zveřejněno 26. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlá rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r25L
Moje poznámka
Rychlá rajská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r25L
Nejnovější recepty
Plněné bagetky s míchanými vajíčky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 16 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 19 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 21 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrovo-bylinkové tyčky se smetanovým dipem
TAkova před 20 minutami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
Ivcatkoo před 33 minutami
Čočka na kyselo
p.o.ndrousek před 1 hodinou
Babiččin voňavý kmínový chléb
Wanilor před 4 hodinami
Hovězí na červeném víně
horackovapetra před 4 hodinami
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 12 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 12 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 12 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 16 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 16 hodinami
Tématické fráze:
rajská omáčka,
rychla rajska omacka,
jednoducha rajska omacka,
rychla rajska,
rajská s masovými kuličkami,
rajská omáčka s mlékem,
rajská omáčka bez vývaru,
jednoducha a rychla rajska,
rajská omáčka recept,
rychlá rajská omáčka s masovými kuličkami,
rajská omáčka z mléka,
rychlá rajská omáčka s kuličkami,
jednoducha rajska omacka recept,
rajská omáčka rychlá,
luxusní rajská omáčka,
rajská omáčka z protlaku,
rajská omáčka z vyvaru,
rajská s mlékem,
rychlá rajská omáčka recept,
rajska omacka s masovymi kulickami
Suroviny:
cibule,
olej,
cukr,
bobkový list,
sůl,
koření hřebíček,
koření nové koření,
mléko,
protlak rajčatový,
citron,
mouka hladká,
skořice
Komentáře (82)
Jj, perník na strouhání se prodává
Ale avšak nouze naučila některé Dalibory housti
Perníkem zahušťovala i moje babička. Já zase dělám na omáčky bešamel, používám mléko, nebo i vývar. Na rajskou si udělám v létě z vyzrálých a tedy i měkčích rajčat základ do sklenic a pak je rajská hned hotová.
Rajčata rozmixuji, naliji do kastrolu s cibulkou, přidám sůl, nové koření, bobkový list a celou skořici, trochu cukru a nechám probublávat dokud se neodpaří většina vody, tj asi třetina, pak propasíruji a podle potřeby ještě nechám probublávat. Pak dám do sklenic a zavařím. Mám potom i v zimě po ruce s chutí čerstvých rajčat.