Kuřecí stehna s bramborami

tejaja Kuchařka:

Doba přípravy: 80 min PT1H20M 4 porce Drůbeží maso 21 názorů

58
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 kg brambory
tymián
sůl
2 bobkové listy
mleté bílý pepř
200 g hrášku
150 g prorostlé uzená slanina
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska hrubé asi ½ cm.

  2. Do vymasteného pekáča navrstvíme polovicu zemiakov, osolíme, okoreníme.

  3. Na zemiaky uložíme jemne osolené kuracie stehná, posypeme ich tymiánom a na kocky narezanou slaninou.

  4. Pridáme bobkové listy a posypeme hráškom.

  5. Navrch rozložíme druhú polovicu zemiakov.

  6. Podlejeme cca 2,5 dl vody, zakryjeme a pomaly dusíme v rúre pri teplote cca 180°C asi 1 hod.

  7. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme odkryté.

Poznámka

Recept je z knihy "Špalíček receptů - Kuře".

To 10 min odkrytie som pridala naviac, v knihe nie je, kuracie nožičky sa dusia len zakryté, a teda bez pripečenej kôrky. :)))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna s bramborami

  • Koubkova Koubkova

    chocolate- ta fotka je vážně nebe a dudy a zatím si stojím :-))Moji chlapy by tak dušenou kůži taky nejedli.:-((

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    chocolate: A predstav si, že ten môj chlap má dusené rád a dá prednosť zelenine pred rezňom. A ver, že je normálny, len trocha rozmýšľa :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate::-8:-8 no prááávě:-8 já sice toho svého nutím do zdravé stravy.. aspoň někdy:-8:-D:-D, ale pak jsem si řekla: chceš tam:-? běž tam:-!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    rebeka:Však to není špatně, ne?
    Co je nezdravého na odhrnutí brambor a dopečení?Troufám si říct, že to dušené by žádný chlap nesnědl.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    chocolate: myslíš já:-?:-? moja koža že je gold.. echt gold:-?:-D:-D:-D:-D ale Orionko, to Terezčino je správné.. tak to mělo být.. jakože dušené, bleddé:-8:-D:-D a né nezdravě osmahnuté jako to moje:-//:-8:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    rebeka:Hned bych si nabídla, neb ty máš kůžičku zlatou;-).
    Ta fotka je nebe a dudy:-p.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tejaja: chutilo.. a jak:-p:-p;-):-D:-D:-D:yes:
    já vím, že to mělo být v podstatě dušené, ale když ta kůrčička bílá na mě tak smutně koukala a říkala: opeč si mě, Terezce to vadit nebude"...:-8:-8:-8:-D:-D:-D:-D
    děkuji za bezva recept;-):-):-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Koubkova: Správne je pre každého iné :-D:-D:-D Správne by to bolo úplne bez kože :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    rebeka: Díky Naďka za obrázky :-D:yes::yes::yes: Teší ma, že chutilo :-8

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Terezko, bylo to vynikající;-):-p:yes::yes:
    v troubě bylo obsazeno, tam se pekla rajčátka od jahůdky:-8:-D, tak jsem to vrzla do pomaláče;-) a super:yes::yes: kombinace koření a voňavého špeku spolu se slaďoučkým hráškem.. hmmm:-8:-8:-p
    ale nevydržela jsem tu bledou kůžičku:-8:-D a šupla jsem to pak celé na 5 minutek pod gril;-):-p
    moc děkuju, určitě zopakuju:yes:
    bodík už jsem dala, tak teď jen obrázky, jestli nevadí;-):-):-K

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Rebeka- tak to je ta správná bervyčka:yes:.

    Odpovědět

  • Cleverka Cleverka

    Pěkně připravené jídlo, ale kůži bych asi také sundala:-8:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Terezko, moc dobrý recept a abych pravdu řekla, tak já kůrčičku také nemusím, takže mně by takový vzhled vůbec nevadil. Pro mne je podstatné, aby maso bylo chutné a měkké :-):yes::yes:+

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Krásný recept:yes::yes: já kůži stejně nerada. Řídím se heslem, kůže je obal a obal se než...nejí:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Dovedu si představit tu chuť brambůrků, masíčko mi nevadí, že není upečená kůže, stejně jí nesmím ;-) A kdybych mohla, klidně bych jí snědla takovouto :-p:yes: Ráda recept vyzkouším, myslím, že si rodina pochutná.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo