Luštěninové karbanátky s jarní remuládou a bramborovou kaší
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky doplní chutná jogurtová remuláda.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 291 kJ / 1 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,74 g |
| Tuky | 61,12 g |
| Vláknina | 69,14 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 459 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 156,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrách, čočku a cizrnu přes noc namočíme do vody.
Krok 2: Druhý den vodu slijeme, zalijeme čistou vodou a uvaříme do měkka.
Krok 3: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Z luštěnin slijeme vodu, přidáme brambory, česnek, jedno vejce a rozmixujeme.
Krok 4: Z hmoty tvoříme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu. Nejprve je obalíme v celozrnné mouce, poté v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
Krok 5: Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení je klademe na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk.
Krok 6: Připravíme remuládu. Vajíčka na tvrdo oloupeme a rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky a pažitku nasekáme. Ředkvičky nakrájíme najemno.
Krok 7: Žloutky ušleháme s jogurtem. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř, pažitku, bílky a ředkvičky.
Zveřejněno 24. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luštěninové karbanátky s jarní remuládou a bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JAJl
Moje poznámka
Luštěninové karbanátky s jarní remuládou a bramborovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JAJl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 7 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 7 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 10 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 10 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 11 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 11 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze svatojanu,
kucharka ze svatojanu recepty,
kuchařka ze svatojánu,
luštěninové karbanátky,
recepty ze svatojánku,
kuchařka ze svatojánku,
luštěninové karban,
luštěninový karbanátek,
karbanátky z lustenin recept,
recept karbanátky s lusteninou,
cizrnové karbanátky recept,
tncz nova levné recepty ládi hrušky 24.3.2014,
kaše brambborova a karbanatek,
lusteninové karbanátky s bulgurem,
recepty z kucharky ze svatojanu moucniky,
kuchařka ze svatojánu - recepty,
recepty kucharky ze svatojanu,
karbanátek luštěninový se sýrem,
kuchařka ze svatojánu karbanátky,
karbaná z cizrny
Suroviny:
cizrna,
čočka,
hrách,
česnek,
brambory,
vejce,
koření oregáno,
máta,
sůl,
pepř mletý,
mouka celozrnná,
strouhanka,
vejce,
jogurt bílý,
olej olivový,
ocet vinný,
sůl,
pepř mletý,
pažitka,
ředkvičky
Komentáře (3)
Věřím,že jste si s tou pohankovou verzí pochtnali