Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-ovocná buchta s oříškovou posypkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kriss Kriss

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 600 kJ /
8 031 kcal
Bílkoviny193,73 g
Tuky450,87 g
Vláknina45,31 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 529 mg
Sůl1,19 g
Sacharidy776,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme všechny ingredience na těsto, rukama pořádně propracujeme. Jakmile se nám vše spojí v těsto, rozdělíme je na třetiny. Krok 2: Jednu třetinu těsta vložíme do mrazáku, zbytek dáme do lednice. Necháme je tam cca hodinu. Krok 3: Poté vytáhneme těsto z lednice a rozválíme na pomoučněné podložce.
Těsto přeneseme do vymazaného plechu.
Může se stát, že se vám těsto bude trhat, ale nebojte, na plechu si ho krásně upravíte, nádherně se s ním pracuje, takže není problém ho tam "uplácat", aby byl celý plech zakrytý. Krok 4: Z tvarohu, vajec, cukru, krupičky a aroma si uděláme náplň.
Pokud ji chceme hodně jemnou, použijeme na míchání šlehač. Krok 5: Tuto tvarohovou náplň nalejeme na plech vyložený těstem a poklademe ovocem.
Můžeme použít jakékoliv ovoce dle chuti. Já použila směs ostružin, borůvek a rybízu, která mi zbyla v mrazáku. Krok 6: Z mrazáku vytáhneme zbylou třetinu těsta, kterou si nastrouháme na struhadle.
Tuto směs pak rozprostřeme na vrch buchty.
Na závěr posypeme mletými oříšky. Krok 7: Pečeme na 180°C asi 40 minut.
Necháme poté vychladnout, aby nám tvarohová náplň krásně ztuhla a buchta se dobře krájela.

Zveřejněno 5. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0pvV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0pvV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
buchta s tvarohem a posypkou, buchta s posypkou, tvarohovo ovocna buchta, buchta s ovocem a posypkou, ovocná buchta, ovocná buchta s tvarohem, rybízovo tvarohova buchta, oriskova buchta s tvarohem, buchta stvarohem a posypkou, oriskova buchta na plech, tvarohová buchta s posipkou, tvarohová buchta s posipkou, ovocná buchta na plech, buchtas tvarohová buchta, buchtas tvarohem a jablky, buchta s těstem z mrazáku, tvarohovoovocná buchta, buchty s tvarohem a posypkou, buchta s tvarohem a ovocem, buchtas tvarohem

Suroviny:
mouka hladká, oříšky, máslo, vejce, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, cukr, krupice dětská, vanilkové aroma, ovoce, oříšky

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu