Košíčky s želé
Drobné košíčky plné krému a ovoce a želé jsou vítaným a efektním zákuskem na různých oslavách. Korpus tvoří klasické linecké těsto, plněné jsou ochuceným pudinkovým krémem a pak už záleží na vašich možnostech a fantazii.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 755 kJ / 4 244 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,22 g |
Tuky | 228,32 g |
Vláknina | 7,56 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 302 mg |
Sůl | 0,68 g |
Sacharidy | 482,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo nakrájíme na malé kousky a zpracujeme s prosátou moukou, moučkovým cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou na hladké těsto.
Krok 2: Zabalíme je do fólie a uložíme do chladničky odležet.
Krok 3: Pak kousky těsta vtlačujeme do kovových formiček na košíčky, dno propíchneme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 18 minut.
Krok 4: Po upečení necháme ve formičkách mírně vychladnout a pak vyklopíme.
Krok 5: Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout, nebo přikryjeme fólií.
Krok 6: Máslo vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidáváme pudink.
Krok 7: Přidáme zakysanou smetanu a vše dohromady vyšleháme elektrickým robotem na hladký krém. Přichutíme rumem.
Krok 8: Krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do upečených košíčků. Pozor! Krémem šetřete.
Krok 9: Ovoce nakrájíme na kousky, košíčky ozdobíme a dáme do chladničky ztuhnout.
Krok 10: Dortové želé připravíme podle návodu výrobce.
Krok 11: Košíčky namáčíme do želé (nebo ho jím opatrně poléváme). Poté necháme zaschnout.
Zveřejněno 9. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Košíčky s želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Ml2
Moje poznámka
Košíčky s želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Ml2
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 6 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 7 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 7 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 7 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 8 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 9 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 11 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 12 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 12 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 13 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 13 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 13 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 14 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 15 hodinami
Tématické fráze:
recept na ovocne košičky se želé,
ovocné košíčky s vanilkovým krémem,
košíčky,
recept na ovocne kosicky s zele,
vanilkový krém do košíčků,
vánoční košíčky s krémem,
ovocné košíčky,
ovocné košíčky vanilkový krém,
krém do košíčků,
košíčky recept,
košíčky se želé,
košíčky s vanilkovým krémem,
košíčky s krémem a ovocem,
formičky na pečení košíčky kovové,
recept na košíčky,
krem do ovocnych kosicku,
krem na kosicky,
vanilkové košíčky,
zele,
recept na zele
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
mléko,
máslo,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
smetana zakysaná,
rum,
ovoce,
želé dortové
Komentáře (84)
" ulepené" ?
Zkuste vyvalovat mezi fóliemi (stačí rozstřihnout mikrotenový sáček)
***
V rct je uvedená klasika 1:2:3 Na uvedené množství stačí 1 žloutek
stávkuje a je v opravě...
dávám
Přidávám fotečky a jdu si mlsnout !
Jako vánoční cukroví tyto košíčky nedoporučuji.Max 3dny.A to odhaduji.Přeci jenom je to zákusek vhodnější na rychlou spotřebu.Nebo je zkuste naplnit běžným krémem,nebo jinou náplní.Tento krém je hodně pudinkový a korpus časem začne vlhnout.Víme přeci,že když nám zůstane zapomenutý pudink v lednici,pustí vodu.
Nedávno mě napadlo košíčky před plněním vylít tence čokoládou.Tím by se vlhnutí značně oddálilo.No.Já osobně je zase upeču na nějakou oslavu,nebo k nedělní kávičce.Ale až skončí tento vánoční blázinec.To peču raději cukroví a řezy.Dají méně práce.
Děkuji moc.
Je to naprosto jednoduché.Otočit vzhůru nohama...tedy košíčkem a namočit.Nebojte.Krém ani ovoce nespadnou.Ovoce jemně vmáčkněte do krému.