Sladký divočák
Máte v rodině oslavence milujícího les? Hajného, myslivce? Nebo bude myslivecký ples a chcete přispět do tomboly? Co takhle dort ve tvaru hlavy divočáka? Nápad je to krásný, i když trošku složitější. Je výzva takový dort zkusit připravit, zvlášť když máte podrobný recept.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 877 kJ / 4 751 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,51 g |
Tuky | 157,16 g |
Vláknina | 28,96 g |
Cholesterol | 1,94 g |
Sodík | 1,48 g |
Sůl | 3,32 g |
Sacharidy | 663,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme 5 x korpus (5 plechů). Pečeme den předem před vlastním zdobením dortu.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny, pak po lžících pomalu zašleháváme polohrubou mouku. Podle chuti přidáme ořechy, kokos nebo kakao.
Krok 3: Vylijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut.
Krok 4: Po upečení korpus sundáme z plechu i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.
Stejným způsobem upečeme další 4 korpusy. Krok 5: Připravíme 2 dávky pudinkového krému:
Jednu dávku dle receptu připravíme tak, že 3/4 litru mléka dáme vařit s 2 lžícemi krystalového cukru. Ve zbylém mléce rozmícháme 4 vanilkové pudinky. Když mléko příjde k bodu varu, vlijeme zbytek mléka s pudinky. Chvilku povaříme do zhoustnutí. Pudink necháme vychladnout, nejlépe přikrytý potravinářskou fólií. Krok 6: Do šlehací mísy rozkrájíme máslo na kousky, přidáme moučkový cukr a vyšleháme do hladkého krému. Postupně po lžících přidáváme vychladlý pudink. Zašleháváme pomalu, aby se krém nesrazil. Takto vyšlehaný krém dochutíme dle potřeby cukrem, přidáme zvolené aroma. Pokud chceme hnědý krém, přidáme kakao dle potřeby.
Stejným způsobem připravíme druhou dávku krému. Krok 7: Marcipán:
Smícháme sušené mléko s moučkovým cukrem.
Do směsi přidáváme po kapkách vodu a mandlové aroma. Vyhněteme hmotu. Dle potřeby přidáváme vodu nebo pokud je marcipán tekutý, přidáme mléko i cukr. Krok 8: Marcipán rozdělíme na více dílů, podle toho kolik potřebujeme barev a obarvíme potravinářským barvivem.
Zveřejněno 11. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladký divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjzX
Moje poznámka
Sladký divočák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vjzX
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 6 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
dort divočák,
divočák dort,
dort divočák postup,
divočák z marcipánu,
dorty divočák,
marcipánový divočák,
dort s divočákem,
dorty,
dort jako divočák,
recepty na dorty,
dort divocaka,
dort divocak,
myslivecké dorty,
hnědý marcipán,
příprava divočáka,
divocaci,
divočák na dort,
ořech z divočáka,
dort z divočákem,
divocak dort postup
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao,
ořechy mleté,
kokos,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr krystal,
cukr moučkový,
máslo,
mandlové aroma,
kakao,
floky kakaové,
kokos,
cukr moučkový,
mléko sušené,
mandlové aroma,
voda,
potravinářské barvivo,
marmeláda
Komentáře (13)