Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 491 kJ / 1 551 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,50 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 1,66 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 162,10 g |
Postup přípravy
Přidat ocet, trochu vody, cukr, sůl a nechat zálivku přejít varem. Krok 2: Ve slupce vařené brambory oloupat a krájet podle rodinných zvyklostí do mísy.
Vrstvy brambor skrápět zálivkou. Opepřit, zlehka promíchat, dochutit octem, solí a uložit v teple.
Poznámka:
U nás mu říkáme Valašský.
Pro změnu možno mísu pohladit česnekem...
V naší famílii musí být na stole vedle majonézové klasiky ke Štědrovečernimu kaprovi.
Pokud jej hodláte podávat po studenu, vřele doporučuji místo špeku použít olej! ...ale to už je úúúplně jiná pohádka...
Mám jej rád i samotný, nebo třeba s tvrdým chlebem…
Zveřejněno 6. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Teplý bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDBg
Moje poznámka
Teplý bramborový salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDBg
Nejnovější recepty
Mandlový rebarborový koláč
Přidáno před 40 minutami
Třešňový džem s rumem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové carpaccio
Přidáno před 10 hodinami
Jahodové košíčky
Přidáno před 17 hodinami
Třešňový koláč s pudinkem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená roláda z kakaových palačinek
Přidáno 8. 6. 2025 08:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso ve smetanové omáčce
Iveta. před 1 hodinou
Kančí po cikánsku
capek před 1 hodinou
Rajská omáčka v pomalém hrnci
radekfiala před 1 hodinou
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Raddkaa před 3 hodinami
Mrkvový krém s kari
Jan Nemec před 15 hodinami
Třešňové muffiny s čokoládou
xjanax před 15 hodinami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
gabikka před 16 hodinami
Bezinkový sirup
KaterinaRimanova před 16 hodinami
Mufiny z jablečného těsta
Pechova.veronika84 před 17 hodinami
Sýrové karbanátky
tynaztyna před 17 hodinami
Tématické fráze:
teplý bramborový salát,
německý teplý bramborový salát,
přesolený bramborový salát,
teply bramborový salát recept,
teplý nemecký bramborový salát,
brambory cibule špek ocet,
bramborový salát recept,
bramborový salát za tepla,
bramborové saláty - recepty,
telý bramboroý salát,
recept teplý bramborový salát,
jak na přesolený špek,
bramborovy salat teply,
bramborovy salat,
saláty recepty,
do salatu bramboroveho lloupat bramb.za studena ci za tepla,
čtyři bramborové saláty,
strouhaný bramborový salát,
bramborovy salat klasika,
presoleny brambrovy salát
Suroviny:
brambory,
špek,
cibule,
ocet,
sůl,
cukr,
pepř
Komentáře (7)
Váš koment mi připomněl slib z 15. 12. 2017 21:04:59
***
Salát http://www.mojetenerife.cz/brambory-na-tenerifsky-... připravený z tenerifských brambor byla (jen s nepatrným přeháněním) eine kleine Katastrophe
1. 500g soli na 2 litry vody.
Roztok byl koncentrovaný až tak, že brambory se vznášely jako by si cucly Red bull
2. Vařil jsem skoro 3 hodiny... Horké brambory se takřka nedaly loupat
3. Po studenu se brambory loupaly asi 2,5 delší dobu
Takže ad. 1, 2, 3 - neekonomická příprava
4. Brambory se dobře krájely
5. Brambory měly pevnější strukturu (zlojovatěly)
6. Na můj vkus a naše zvyklosti byly brambory až nepříjemně tuhé a trvale si podržely ostré hrany.
7. Nad očekávání nebyly brambory nechutně slané, ale salát byl přesto přesolený
No, člověk prý má ochutnat všechno, že
Někdy s přidáním nakrájené okurky,nebo vajec
No uvidíme, zda mančaft pozná nějaký rozdíl