Černá ovečka
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se upečený moučník dobře vyklápěl.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 618 kJ / 3 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 188,60 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 392,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 2: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny.
Krok 3: Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 4: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a urovnáme. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle.
Krok 5: Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Moje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 1 hodinou
Nanuky broskvové
Přidáno před 2 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 2 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 2 hodinami
Dýně hokaido s kuřecím masem a špenátem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Ostružinový cheesecake
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové karbanátky
pesmax před 7 minutami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 9 minutami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 34 minutami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 58 minutami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 58 minutami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 1 hodinou
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 1 hodinou
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 1 hodinou
Meruňkový kompot
babca.mz před 2 hodinami
Tématické fráze:
pečená ovečka,
maminčiny recepty beránek,
recept na velikonočního zajíčka,
cupcake ovečka,
ovečka pečivo,
ovečka z hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
smetana ke šlehání,
kakao,
skořice mletá,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (6)
mě se letos při pečení beránků vůbec nedařilo a to jsem se jich za svůj život již něco napekla