Černá ovečka
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se upečený moučník dobře vyklápěl.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 618 kJ / 3 733 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,88 g |
Tuky | 188,60 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 392,06 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Krok 2: Do mísy dáme žloutky, oba cukry, máslo, rum a smetanu a šlehačem ušleháme do pěny.
Krok 3: Do ušlehané směsi přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, dobře vmícháme kakao a skořici a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
Krok 4: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a urovnáme. Beránka vložíme do trouby, rozehřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut. Jestli je upečený, vyzkoušíme vpíchnutím špejle.
Krok 5: Upečeného beránka vyklopíme z formy, necháme vychladout a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Moje poznámka
Černá ovečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yDjg
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 1 hodinou
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 19 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 21 minutami
Uzený guláš
brtna před 44 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečená ovečka,
maminčiny recepty beránek,
recept na velikonočního zajíčka,
cupcake ovečka,
ovečka pečivo,
ovečka z hrušky
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
smetana ke šlehání,
kakao,
skořice mletá,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (6)
mě se letos při pečení beránků vůbec nedařilo a to jsem se jich za svůj život již něco napekla