Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 682 kJ / 1 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,90 g |
Tuky | 10,40 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 367,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouku, sůl a droždí, postupně přidáváme vodu a zpracujeme do hladkého těsta.
Krok 2: Na teplém místě necháme vykynout 40 min., poté vyválíme na cca 3 cm silnou placku, 4 x přehneme (napůl zleva doprava a shora dolů) a dáme znovu na 30 min. kynout.
Krok 3: Po druhém vykynutí rozdělíme na 4 bochánky a na pomoučněné utěrce vyválíme, vymačkáme a vyválíme rukama 4 bagety.
Krok 4: Umístíme na plech na pečicí papír, nožem nakrojíme 3-4 vrchní zářezy, necháme pod utěrkou ještě cca 10 min. kynout a pečeme cca 20 min. v troubě vyhřáté na 240°C.
Krok 5: Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Zveřejněno 6. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Moje poznámka
Francouzské bagety ze čtyř surovin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6jmQ
Nejnovější recepty
Čočkový chléb se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Koláč s rebarborou
Přidáno před 10 hodinami
Vícezrnné kaiserky
Přidáno před 15 hodinami
Restovaný chřest se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Jahodový koktejl podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cestovní perník
Vladka321 před 22 minutami
Hovězí nudličky po sečuánsku podle čínského kuchaře
Vašek před 6 hodinami
Rychlý tvarohový koláč z drobenky s ovocem
Miluska56 před 9 hodinami
Vepřové výpečky II
Nic_olS před 9 hodinami
Segedínský guláš
Nic_olS před 9 hodinami
Koláčky s tvarohem a meruňkami
Nic_olS před 9 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Nic_olS před 9 hodinami
Cuketový perník
Nic_olS před 9 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 před 10 hodinami
Bábovka ze zbylých bílků
Mamaliska před 11 hodinami
Tématické fráze:
bageta ze suseneho drozdi,
bagety ze suseneho drozdi,
francouzská bageta ze sušeného droždí,
bagety bez droždí,
francouzské droždí,
francouzská bageta,
bageta s droždí,
bageta bez droždí,
francouzské bulky,
bageta ze sušeného droždí recept,
bagetky bez droždí,
francouzské bagety,
bagety se sušeného drozdi,
bageta ze ze sušeného droždí,
francouzské bagety recept,
francouzské bagety ze sušeného droždí,
francouzská bageta recept,
recept francouzska bageta že sušeného drozdi,
francouzske bagety susene drozdi,
bageta recept susene drozdi
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
droždí sušené,
voda
Komentáře (12)
netušila jsem, že se odvozuje od té dlouhé doby kynutí, spíš jsem připisovala tvaru a vzhledu...název jsem použila ze zdroje, ale pokud je potřeba, změním ho...
Proč jsou francouzské? Ty s tímhle názvem mívají v těstě minimum droždí a kynou třeba celý půlden nebo přes noc.