Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové cukroví

Chcete dětem propašovat do jídelníčku trošku mrkve a hledáte ten nejsnazší a nejchutnější způsob? Pak jste natrefili na ten nejlepší recept. Netradiční cukroví se hodí nejen na Vánoce, ale potěší a zachutná kdykoli.

Hodnocení receptu je 4,8 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

fraudidi fraudidi

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 264 kJ /
1 736 kcal
Bílkoviny23,14 g
Tuky105,42 g
Vláknina13,04 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 134 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy167,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Krok 2: Z uvedených surovin vypracujeme tužší těsto. Vyválíme ho na tenký plát a vykrajujeme tvary dle libosti. Uložíme na připravený plech. Krok 3: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zlatova při 180 °C cca 10 minut. Krok 4: Ihned po dopečení obalujeme v moučkovém cukru, případně cukru vanilkovém nebo skořicovém.

TIP: Mrkvové pečivo - nejlepší recepty

Zveřejněno 6. 12. 2011

Poznámka autorky fraudidi

U nás u dětí vyhrálo dokonce i nad perníčky :-) Je to menší dávka těsta a věřte mi, že budete dodělávat další.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6gm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Mrkvové cukroví

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E6gm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak jsem vyzkoušela recept v bezlepkové verzi a první dojem byl nijaký.....za dva dny se rozleželo a je to opravdu moc dobré a ani nevadí,že je méně sladké....:)....bod udělen

Nechápu to ,udělala jsem přesně podle receptu asi před týdnem a cukroví je tvrdé...měla jsem 2 dny uložené v plech.dóze a pak jsem přemístila do krabice na balkón a stále neměknou ???? Co s tím ?

Simona: nepřidala jste ten moučkový cukr do těsta? Ten je jen na obalení;-). Zkuste do krabice k cukroví přidat jablko rozkrojené na čtvrtky a obalené v ubrousku - krabici strčte do igelitky:-) Mělo by změknout, zvláčnět:-)

dnes jsem je upekla a slepovala šípkovou marmeládou luxus:-8

:-):yes:

Úžasné cukrovíčko. Dala jsem na komentáře a hned udělala 2 dávku a určitě upeču na Vánoce.:yes: Těsto mi zadělal robot a na vále se s ním skvěle pracovalo, nelepilo :yes:

Dnes jsem upekla...na Velikonoce. Cukroví připomíná vínové, ale je ještě lepší. Recept má jedinou nevýhodu...je toho málo. Příště budu péct z dvojnásobně dávky. :yes::-p

9 bodík pro tento receptík je tam :yes: Rychlé, snadné a levné :) Dělala jsem ho jako šátečky a dovnitř dala trošku marmelády, takže je to sladké tak akorát. :-)

prasek do peciva je zbytecnej, teda aspon pokud se to dela z ztuz tuku.

Výborné. Jen pro naši rodinu málo sladké. Musela jsem do těsta přidat trošku cukru. Ale jinak poravdu úžasné.

Vyzkoušeno z Hery a taky výbornéééé! Musela jsem schovat, jinak by brzy zmizelo. :) Děkuji za receptík!:yes:

Jitka:Myslím, že ano, ale nemám to vyzkoušené a myslím, že to máslíčko tomu dodává tu správnou chuť :-)

Lze použít místo másla heru?Děkuji.

Přídávám bodík a foto! Obalovala jsem v mletém cukru se skořicí. U mne jasná volba. ;-)Určitě jsem tohle cukrovíčko nedělala naposled a možná opravdu budeme připékat;-) Děkuji za super receptík:-)

Tématické fráze:
mrkvové vánoční cukroví, mrkvové vánoční pečivo, vánoční cukroví mrkvové, vanocni mrkvove cukrovi, vánoční cukroví z mrkve, recepty na vánoční cukroví mrkvové, mrkvové pečivo, vánoční cukroví s mrkví, mrkovové cukroví, vánoční mrkvové pečivo, mrkvovecukroví, cukroví bez cukru, výborné mrkvové cukroví, cukrovi recepty, mrkvové pečivo recepty, recepty na vánoční cukroví z mrkve, mrkvové pečení, mrkvove, mrkvové vánoční cukroví recepty, mrkvové recepty

Suroviny:
mouka polohrubá, máslo, mrkev, kypřící prášek do pečiva, citron, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu