Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,84 g |
| Tuky | 23,50 g |
| Vláknina | 4,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 301 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 34,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozehřejte troubu na 190°C.
Krok 2: Kartáčkem očištěné a omyté brambory nakrájejte na klínky a rozložte na velký plech pokrytý pečícím papírem.
Krok 3: Prošlehejte metličkou či vidličkou v mističce dijonskou hořčici (popřípadě mix hrubozrnné a dijonské), olej, jablečný ocet, lžičku soli a čerstvě namletý pepř.
Krok 4: Touto směsí pak polijte brambory a hezky promíchejte třeba rukama, aby se brambůrky pěkně obalily.
Krok 5: Pečte zhruba 1 hodinu (závislé na velikosti pokrájených klínků a výkonu trouby) za občasného promíchávání a otáčení, aby se dijonské brambůrky nelepily k sobě.
Krok 6: Po vytažení z trouby je ochutnejte a případně ještě dosolte, případně posypte pár lístečky čerstvého rozmarýnu.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dijonské pečené brambůrky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmGN
Moje poznámka
Dijonské pečené brambůrky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EmGN
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 14 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 3 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 5 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 7 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 7 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Tématické fráze:
dijonske brambory,
hořčicové brambůrky recept,
brambory s dijonskou hořčicí,
recept na hořčicové brambůrky,
pečené bramburky,
dyjonske brambory,
koření života.com,
brambory v dijonske horcici,
brambůrky recept,
pecene brambory na s dijonskou hořčicí,
brambůrky horcice,
dijonské brambory,
dižonské brambory,
brambory s dijonskou s hořčicí,
brambory s dijonskou hořčice,
pecene zámecké bramburky,
pečené bramborove klinky,
pečené brambory s dionskou hořčicí,
bramburky s hořčicí,
bramburky s hortici
Suroviny:
brambory,
hořčice dijonská,
olej olivový,
ocet jablečný,
rozmarýn,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (29)
Danca:nech si chutnat