Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

Houby Doba přípravy: hodina 21 názorů

Houby Doba přípravy: hodina 21 názorů

Suroviny 2 porce

1/2 tašky holubinek nazelenalých
sůl
česnek
hladká mouka
vajíčko
strouhanka
1 kilo čerstvě nakopaných brambor
masový vývar
malý oříšek sádla
sůl
pepř
kmín
cibule (nebo pórek)

Postup přípravy receptu

  1. Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.

  2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.

  3. Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.

Komentáře k receptu Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama

  • Bartolotti Bartolotti

    Holubinky jsou výborné jako smaženice. Jsou mírně kořeněné.
    Už jsem přidělila bod.
    Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
    Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.

    Odpovědět

  • Pája Pája(neregistrovaná)

    Kadlik: Při vašich kulinářských dovednostech by partnerka byla sama proti sobě, kdyby jídlo odmítla..Do srmti smrťoucí by si to mohla vyčítat.:-D Já bych rozhodně ani neváhala a spucla to. Jsem důvěřivá a mám ráda jídlo...:-))

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik (autor receptu)

    Jana Remkova:
    Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.;-)... V tom okamžiku jsem věděl, že mi někdo věří, a o jeho víru se můžu opřít i já...:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka: joo, holka, to se mne neptej!!:-D bylo mi řečeno, že jsou jedlé a hotovo!:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Holubinky nemají chybu:yes: Já je mám v jídle radši než praváky nebo kozáky. Nevím, z čeho máte strach? Jsou opravdu dobře rozeznatelné. A holubinka zelená nebo fialová je :yes::yes::yes: Jo a růžovkám říkáme u nás taky "masák" a ten přírodně jako čína je :-p:-*:-*

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: otázka, čemu říkáš růžové holubinky a čemu růžovky ;-):-D

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bych určitě nasbírala muchomůrky zelené, při mém štěstí, ale u baráku nám rostly přímo u výměníku takové růžové holubinky. Vždycky, jak jsem si nevěděla rady, tak kamarádka, co se k nám přestěhovala z Krupky a dělala před tím v lese, takže houby znala mi říkala: Pojď jdem si nasbírat oběd:-D. A fakt jsme každá měla dost doma pro všechny;-) A jestli jsou tyhle aspoň trochu tak dobré, jako byly ty růžovky, tak musím dát plus.;-):yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • pipre pipre

    Jejda, já jen tiše závidím. Holubinky miluji, ale od smrti otce, je nesbírám. Netroufám si, věřila jsem jen jemu.:yes::yes:+11

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik (autor receptu)

    tak jsem ještě k tomu podobnému receptu přihodil svoji fotečku - řízečky z hřibů hnědých... Konečně u nás popršelo, tak možná něco poroste. Jinak - opakuju - ti "houbaři", kteří říkají, že sbírají jenom pravé hřiby, neb to ostatní je pod jejich důstojnost, ohnout se pro prašinku, a podobně, ti nejsou houbaři!!! A o moc přichází!!!;-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Špaget, ufff, to bylo o fous :-)).

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Klariska: teda teď jsi urazila všechny holubinkáře :-!:-!, máš jediný štěstí, žes to dala do úvozovek :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Jedla jsem u švagrové kyselou mléčkou polévku s holubinkami a byla vážně úžasná. Obdivuju každého, kdo se nebojí tyhle "prašivky" sbírat, já je neznám tak raději neriskuju :yes::-K.

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Kadlík opět nezklamal.:yes: Jak v receptu, tak povídání.:-D
    Buhužel holubinky neznám.;-( Jedl jsem je jen jednou a nic lepšího z hub od té doby ne.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Kadlik::-D:-D:-DKadlíku taky bych si vyděsila:-D:-D:-D:yes:jééé tak mi je líto,že tyto houby neznám a že mi je nenaučil nikdo sbírat přímo v lese,kolikrát to tak láká,ale já to neznám a tak nic takového nesbírám.Ale závidím,myslím,že to musí být houbařská delikatesa:-p:-p:yes::yes:+1
    To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik:-D:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: holubinka fialova holubinky houba holuběnka jedlé holubinky rizky z holubinek holubinky recepty holubinky na taliri holubinky foto holubinka ruzovka holubinka ruzova jak dlouho smažit hřiby pokrmy z holubinek ciruvka zelanka recepty holubinky recept holubinka zelena recepty z holubinek fialová holubinka holubinka fialová recepty holubinka čirůvka zelánka recept