Jidášky sypané mákem
Tradiční velikonoční jidáše se podávají na Zelený čtvrtek a tvarem mají připomínat provaz, na kterém se Jidáš oběsil. Připravíme je z kynutého těsta, smotáme a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 454 kJ / 3 455 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,57 g |
| Tuky | 131,67 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 641 mg |
| Sůl | 1,53 g |
| Sacharidy | 480,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jidášky sypané mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64rL
Moje poznámka
Jidášky sypané mákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/64rL
Nejnovější recepty
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 38 sekundami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 9 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 hodinami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 11 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 11 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 12 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 13 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 13 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 13 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 13 hodinami
Tématické fráze:
jahodové řezy,
kynuté bochanky sypané mákem,
moucnik s jahodami a kokosem,
kynuté buchty sypané mákem,
buchty sypané mákem,
bochanki sipane makem
Suroviny:
mouka polohrubá,
sůl,
cukr,
kůra citronová,
droždí čerstvé,
mléko,
žloutek,
máslo,
vejce,
mák
Komentáře (5)