Domácí chlebík
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18 hodin, ale rozhodně stojí za to čekání.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 748 kJ / 3 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,25 g |
Tuky | 14,13 g |
Vláknina | 44,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 724,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 4. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Moje poznámka
Domácí chlebík
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WmYo
Nejnovější recepty
Thajská kuřecí polévka s čajotem
Přidáno před 1 hodinou
Omeleta se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Melounový salát
Přidáno před 21 hodinami
Čabajkové lečo
Přidáno před 23 hodinami
Kachní prsní plátečky
Přidáno před 23 hodinami
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno 8. 8. 2025 06:27:44
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jak zavařovat okurky
LusiPa před 9 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
monulik před 1 hodinou
Bageta z domácí pekárny
Sabina.jonakova@seznam.cz před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Gabulina před 2 hodinami
Domácí lečo
Jaruskaa před 2 hodinami
Žampiony s cuketou
Luciik. před 2 hodinami
Krůtí prsa na hříbkách
Jiri_Vavra před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Vlastuska2 před 2 hodinami
Vepřové kotlety na česneku
Ivet88 před 2 hodinami
Stresová roláda
Dycky před 2 hodinami
Tématické fráze:
domácí chlebík,
vecerni chlebik recept,
večerní chlebík,
domácí večerní chlebík,
chlebík,
večerní chleba recept,
recept na večerní chlebík,
domaci chle,
večerní chlebík recepty,
večerní chléb recept,
recept na vecerni chleba,
recept na domácí večerní chlebík,
domácí večerní chléb,
hruška katalog od 22. 9.,
večerní chléb,
domaci chlebik bez kynuti,
domácí chlebík bez hnětení,
domácí večerní chleba,
hnětač těsta pro domácnost,
prima rano hruska
Suroviny:
mouka žitná,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kmín celý,
sůl,
ocet,
voda,
droždí sušené
Komentáře (56)
Upeceno z dvojite davky, je moc chutny. Dala jsem cely sacek kvasnic- protoze byly uz rok prosle 😂, navic 1 lzicku chleboveho koreni a 3 lzice oleje. Po osmi hodinach krasne nakynute testo. Pekla jsem 40 minut pod poklickou a 45 minut / 200°C bez poklicky. Vzhled a chut je lepsi, nez z pekarny, ta takovou kurku nezvladne. Dalsi chlebik vyzkousim v jinem pomeru mouky - 2x zitna, 1x spaldova, 1x polohruba... Diky za recept!