Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 299 kJ / 1 027 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,33 g |
| Tuky | 21,94 g |
| Vláknina | 16,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 29 mg |
| Sůl | 0,06 g |
| Sacharidy | 182,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tekvicu narežeme na kocky, podlejeme pol pohárom vody a zakryté dusíme cca 10 min. Necháme trocha prechladnúť a rozmixujeme.
Krok 2: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, tekvicové pyré, vetvičky saturejky, osolíme, okoreníme. Dolejeme vodou na potrebné množstvo tekutiny (rizoto má byť krémové, takže vody trocha viac). Zakryté dusíme, kým ryža nie je mäkká. Odstavíme z ohňa. Vyberieme vetvičky saturejky.
Krok 3: Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a petržlenovú vňať, premiešame, zakryjeme a necháme 10 min dôjsť.
Krok 4: Potom rizoto rozdelíme na taniere, na každý dáme 1 filet sleďa a ihneď podávame.
Zveřejněno 17. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto s tykvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RygO
Moje poznámka
Rizoto s tykvovým pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RygO
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 15 minutami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 45 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 1 hodinou
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 17 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 1 hodinou
Frgálová buchta
Merylas před 1 hodinou
Buchty na páře
Merylas před 1 hodinou
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 1 hodinou
Pikantní česneková polévka
Merylas před 1 hodinou
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 1 hodinou
Tématické fráze:
sushi krémové rizoto,
saláty s tykvovým olejem recepty,
tekvicove pyre,
tekvicové rizoto,
podrobný recept na rizoto
Suroviny:
rýže,
tykev,
cuketa,
olej kokosový,
cibule,
saturejka,
sůl,
pepř,
nať petrželová,
Komentáře (6)
V krámech ta rýže trpí na úbytě - na regálech má zastoupení mizerných pár procent sortimentu
A která že to je?
No, přece ta nejlevnější, kulatozrnná
Toto nie je krémové rizoto ako ho varia Taliani, krémovú konzistenciu urobí práve to tekvicové oyré. Ale každý nech si použije ryžu akú chce, ja som dala túto, pretože som ju mala doma k dispozícii.