Rizoto s tykvovým pyré

tejaja Kuchařka: tejaja

2 porce Ostatní 5 názorů

Suroviny

200 g rýže parboiled
250 g tykve (očištěná dužina)
½ cukety
1 lžíce kokosového oleje
1 cibule
2 snítky saturejky
sůl
pepř
1 lžíce sekané petrželové natě
1 konzerva sleďů v oleji
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu narežeme na kocky, podlejeme pol pohárom vody a zakryté dusíme cca 10 min. Necháme trocha prechladnúť a rozmixujeme.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, tekvicové pyré, vetvičky saturejky, osolíme, okoreníme. Dolejeme vodou na potrebné množstvo tekutiny (rizoto má byť krémové, takže vody trocha viac). Zakryté dusíme, kým ryža nie je mäkká. Odstavíme z ohňa. Vyberieme vetvičky saturejky.

  3. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a petržlenovú vňať, premiešame, zakryjeme a necháme 10 min dôjsť.

  4. Potom rizoto rozdelíme na taniere, na každý dáme 1 filet sleďa a ihneď podávame.

Poznámka

Recept je z knihy Babičkina kuchárka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Rizoto s tykvovým pyré

  • casino casino

    Vystačím si s jedním druhem rýže na všechno: na sypkou přílohu, na lepkavou přílohu, na rizoto, na risotto, na suši, na nákypy, na kaši, na nádivky, na saláty, na vložku do polévky, na krmení...
    V krámech ta rýže trpí na úbytě - na regálech má zastoupení mizerných pár procent sortimentu ;-(
    A která že to je?
    No, přece ta nejlevnější, kulatozrnná :-)

    Odpovědět

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    pouzivam tuto ryzi velmi casto a nemuzu rict,ze by se mi rozvarila.je to dobry recept,urcite vyzkousim,ponevadz jime ryzi casto.:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Alzbetina Prk.: Používam túto ryžu pomerne často a ešte nikdy som ju nemala rozvarenú. Ono rozvariť sa dá aj klasická ryža, však?
    Toto nie je krémové rizoto ako ho varia Taliani, krémovú konzistenciu urobí práve to tekvicové oyré. Ale každý nech si použije ryžu akú chce, ja som dala túto, pretože som ju mala doma k dispozícii. :-)

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Nevim zda se rozvari, nikdy jsem se o to nepokousela. Ryze parboiled se pouziva pri riprave ryzovych salatu, tedy tam, kde ji potrebujeme mit nerozvarenou a sypkou.

    Odpovědět

  • Alzbetina Prk. Alzbetina Prk.

    Jen si dovolím podotknout, že z rýže parboiled nevznikne ani tak krémové rizoto, jako spíš rozvařená rýže. Na krémové rizoto se používá rýže arborio

    Odpovědět

Tématické fráze: saláty s tykvovým olejem recepty tekvicove pyre tekvicové rizoto podrobný recept na rizoto

Zapomněl/a jsem heslo