Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křidélka ve smetanových bramborách

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 493 kJ /
2 269 kcal
Bílkoviny123,02 g
Tuky150,67 g
Vláknina17,16 g
Cholesterol 483 mg
Sodík 759 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy98,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpustíme máslo s trochou oleje a zpěníme nakrájenou cibuli nakrájenou na klínky. Přidáme osolená a opepřená křídla. Opečeme je krátce z obou stran. Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na osminky, papriky na kousky a vše dáme do pekáče. Posypeme solí a paprikou. Přidáme křídla i s cibulí a tukem a promícháme. Krok 3: Lehce podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme asi 30 minut na 200 st. Po půlhodině zalijeme smetanou smíchanou s česnekem a odkryté dopečeme do zlatova.

Zveřejněno 16. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNYz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNYz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Mili máš to moc hezké<3:-KI u nás jsou v oblibě jídla z jednoho pekáčku:-8

<3Moc pekny recept[jako vzdy].Ted se mi hodi,protoze jsem dneska koupila tri kila kridelek,chtela bych vyzkouset tu Vasi pastiku,tak zrovna vyzkousim i tyto kridelka.:-K:yes:

Tématické fráze:
kuřecí křidélka na bramborách, kuřecí křídla zapečená s brambory, kuřecí řízky ve smetanových bramborách, paprikáš s kuřecích křídílek, křidélka na brambory, kuřecí křidýlka na bramborách, kuřecí křídla zapecena s bramborami a zeleninou

Suroviny:
křídla kuřecí, brambory, máslo, smetana, paprika čerstvá červená, cibule, česnek, paprika sušená uzená, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu