Suroviny
Porce: Velikost formy- 23 cm
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 069 kJ / 2 168 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,00 g |
| Tuky | 57,64 g |
| Vláknina | 41,90 g |
| Cholesterol | 393 mg |
| Sodík | 331 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 322,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.
Krok 2: Troubu jsem předehřála na 180°C. Do misky jsem prosela špaldovou mouku, udělala do ní důlek a přidala všechny ostatní ingredience na těsto. Těsto jsem trochu promíchala vařečkou, aby se propojilo a poté ho zadělala ručně na vále. Po chvíli hnětení vzniklo perfektní nelepivé těsto (pokud se vám bude moc drobit, přidejte mléko, a když naopak bude moc řídké, přidejte víc špaldové mouky).
Krok 3: Těsto jsem natlačila do vymazané formy a na spodní straně propíchala vidličkou. V misce jsem smíchala tvaroh, med, cukr a citronovou kůru. Vzniklou tvarohovou směs jsem stěrkou natřela na těsto.
Krok 4: Hrušky jsem omyla, ale neloupala, protože ta slupka na výsledným koláči vypadá dost dobře, ale pokud ji nemáte rádi, tak ji oloupejte. Z hrušek jsem vykrojila jádřinec, nakrájela je na tenké plátky a naskládala na koláč.
Krok 5: Koláč jsem pekla 40 minut při 180°C. Po vychladnutí jsem ho ještě posypala mletou skořicí.
Zveřejněno 6. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kořeněný špaldový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1OlZ
Moje poznámka
Kořeněný špaldový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1OlZ
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 4 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 5 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 4 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 4 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 5 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 5 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 6 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 6 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 6 hodinami
Tématické fráze:
spaldový švestkový koláč,
koláč mrkvový kořeněný,
kořeněný mrkvový koláč,
koreneny kolac,
spaldový mrkvový koláč
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
vejce,
mléko,
máslo,
med,
sůl,
badyán,
koření hřebíček,
skořice mletá,
anýz,
prášek do pečiva,
tvaroh,
cukr vanilkový,
med,
kůra citronová,
hruška,
skořice mletá
Komentáře (2)