 
	
		
Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,86 g | 
| Tuky | 224,37 g | 
| Vláknina | 33,25 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 338 mg | 
| Sůl | 1,38 g | 
| Sacharidy | 506,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
	Krok 2: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech.
	Krok 3: Těsto vložíme do vyhřáté trouby, upečeme a necháme vychladnout.
	Krok 4: Studený korpus pokapeme rumem a potřeme pikantní marmeládou.
	Krok 5: Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus,
	Krok 6: Na ozdobu posypeme strouhanou tyčinkou Margot.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Moje poznámka
					 
				
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 2 hodinami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 7 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 11 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 1 hodinou
	
			 
	
	
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 1 hodinou
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 2 hodinami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 3 hodinami
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 4 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 5 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 5 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 6 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 6 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 6 hodinami
						Tématické fráze:
						
							pařížské řezy, 
						
						
							pařížské řezy recept, 
						
						
							šlehačkové pařížské řezy recept, 
						
						
							pařížský řez, 
						
						
							jednoduché řezy, 
						
						
							recept na pařížské řezy, 
						
						
							jednoduché řezy na plech, 
						
						
							jednoduché moučníky, 
						
						
							parizke rezy, 
						
						
							pařížské tyčinky, 
						
						
							pařížské řezy na plech, 
						
						
							pařížský řez recept, 
						
						
							řezy s pařížskou šlehačkou, 
						
						
							pařížsky řez na plech, 
						
						
							paříšské řezy, 
						
						
							parizsky rezy, 
						
						
							recepty na pařížské řezy, 
						
						
							pařížské tyčinky recept, 
						
						
							pariske rezy, 
						
						
							recept pařížské řezy
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							vejce, 
						
						
							olej, 
						
						
							voda, 
						
						
							kakao, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							tyčinka ledové kaštany, 
						
						
							čokoláda na vaření, 
						
						
							rum, 
						
						
							marmeláda pikantní, 
						
						
							čokoláda margot, 
						
						
							kokos
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
 
 
Komentáře (57)
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
Den (nebo pár hodin) předem uvaříte suroviny na krém (pařížskou šlehačku) a posléze dobře VYCHLAZENOU hmotu ušleháte