Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 371 kJ / 3 674 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 146,72 g |
Tuky | 80,24 g |
Vláknina | 27,55 g |
Cholesterol | 1,64 g |
Sodík | 2,37 g |
Sůl | 5,52 g |
Sacharidy | 577,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Je dobré, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a na másle (20 g) je opečeme.
Krok 2: Máslo (70 g) utřeme společně se solí, přidáme žloutky jeden po druhém, poté po troškách přidáváme mléko, mouku a mícháme.
Krok 3: Do těsta přidáme opečené rohlíky a nakonec tuhý vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků. Krok 4: Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.
Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků. Krok 4: Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.
Zveřejněno 16. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dobrý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or4k
Moje poznámka
Dobrý knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/or4k
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 4 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 8 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 9 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 9 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 11 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 12 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 14 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 14 hodinami
Tématické fráze:
knedlík,
knedlík recept,
dobrý knedlík,
knedlik ve střevě,
knedlík z opečených rohlíků,
dobry domaci knedlik,
karlovarsky knedlij,
kdedlik,
receptynaknedlik,
co varit dobreho,
knedlíky v tlačenkovém střevu,
houskové knedlíky v tlačenkovém střevu,
karlovarský knedlík vařený ve střevu,
dobry recept knedliky,
vídenský knedlík ve střevě,
kmedlik,
knedik,
rohlíkový knedlík v tlacenkovem střeva,
knsdlík,
vaření knedlíku v tlačenkovém střeva
Suroviny:
máslo,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mléko,
rohlík
Komentáře (7)
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik...