Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaninová polévka s brokolicí

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 645 kJ /
2 066 kcal
Bílkoviny40,32 g
Tuky185,78 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 166 mg
Sodík 3,31 g
Sůl8,10 g
Sacharidy46,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou slaninu s na kolečka pokrájenou mrkví a následně i nasekaný česnek. Krok 2: Poté vše zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přidáme rozebranou brokolici, zalijeme vývarem (cca 3/4 litru), osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brokolice na skus. Krok 3: Brokolici v polévce rozbijeme šťouchadlem na menší kusy (ne na kaši) a dle potřeby polévku naředíme do požadované hustoty. Krok 4: Na pánvi si nasucho osmažíme na nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu dozlatova. Sýr nastrouháme nebo pokrájíme na kostičky. Krok 5: Polévku nalijeme do talířů, dozdobíme smaženou slaninou a kdo chce, přidá i sýr. Na dozdobení můžeme použít i mladé lístky brokolice.

Zveřejněno 27. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vB1M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vB1M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Možná bych pod slaninu už nedávala máslo, ale jinak super polévka :-8

recepty73: Musim povedat ze polievka bola uzasna,nemala som doma ani jednu mrkvu,tak som dala petrzlen a s gorgonzolou a uzasna chut aj kombinacia,odporucam vyskusat:yes::yes::yes:

popoluska340: ...děkuji za vyzkoušení:-K:-K:-K ...těší mne Vaše pochvala i fotka a jsem moc rád, že polévka měla úspěch:-K:-K:-K

Tématické fráze:
slaninova polévka, brokolicová polévka, brokolice recepty, recepty z brokolice polévka

Suroviny:
brokolice, slanina anglická, mrkev, máslo, mouka hladká, česnek, vývar, sůl, pepř mletý, slanina anglická, sýr niva

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu