Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkovo-bramborová polévka s pohankou a houbami

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 288 kJ /
547 kcal
Bílkoviny14,41 g
Tuky10,11 g
Vláknina15,41 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy92,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistěné houby nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme houby, osolíme, okmínujeme a podusíme cca 15-20 minut. Krok 2: Vývar přivedeme k varu a přidáme brambory pokrájené na kostky a vaříme doměkka. V polovině vařeni přidáme kolečka pórku.
Pohanku připravíme podle návodu.
Do polévky přidáme připravené houby, pohanku, majoránku, dochutíme prolisovaným česnekem a čerstvě mletým pepřem. Krok 3: Na talířích posypeme petrželkou.

Zveřejněno 22. 9. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2B1W

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2B1W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Docela dobrá polévka...:yes:

Díky za inspiraci. V pátek jdu na houby ( vím, že je to blbý den, protože tam budou všichni ) a doufám, že najdu alespoň na tu polévku. Pohanku můj muž jí bez remcání.:yes: Spíš remcá na pórek, že ho má ve všem, ale kecá, do buchet a do svíčkové ho nedávám.:-)

Odeta Wollmanova: ja pohanku pasujem len do polievok,inde by mi ju nezjedol,ale polievky ma rad tak tam ju zje:-):-):-):-):-)

Odeta Wollmanova: snad něco najdeš i v pátek;-) já jsem byla včera, ve středu, byli tam všichni jen houby ne:-D

Polievka je uvarena,a uz bude aj zjedena,taka je vyborna,aj manzel jedol pohanku v polievke,a bez komentara,ze to jedia len kone:-D:-D:-D:-D:-D.Budem teraz v jesenom a zimnom pocasi casto varit:yes::yes::yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K

popoluska340: :-D děkuju, to jsem ráda;-):-)

mnaaam hned by som si dala:yes::yes::yes:

popoluska340: díky:-8:-K

mika59: děkuju;-):-)

Tématické fráze:
recepty z pohanky, bramborová polévka s houbami recept, pohanka recepty polévky, bramborová polévka s houby, mleté pórkové, krémová houbová polévka

Suroviny:
brambory, pórek, houby lesní, pohanka, máslo, česnek, majoránka, kmín celý, vývar, sůl, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu