Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami

maris Kuchařka:

Polévky 11 názorů

55

Suroviny

1 pórek
3-4 brambory
500 ml kuřecího vývaru
200 ml smetany
lesní houby podle možností a chuti
1 lžíce másla
sůl
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané a na menší kousky nakrájené brambory a nakrájený pórek - především jeho bílou část.

  2. Vaříme doměkka a přidáme smetanu.

  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očistěné a pokrájené houby, mírně osolíme a dusíme na mírném ohni - minimálně 15 minut. Občas zamícháme.

  4. Polévku rozmixujeme na jemný krém.

  5. Rozdělíme na talíře, na každý dáme lžíci hub a hustě posypeme petrželkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórkovo-bramborový krém se smetanou a podušenými lesními houbami

  • Dajda Dajda

    casino: Tak tohle neznám. Já vím jen, že se říká, že válka bude, když se rodí hodně kluků. Respektive je prý i statisticky dokázáno, že když válka skončí, rodí se více holek, což je dáno věkem rodičů - chlapi vhodní na ženění (dříve cca o 10 let starší než jejich manželky) padli, ženy si musí brát stejně staré muže a těm se prý spíše narodí děvčata. Já vím, k receptu se to nehodí, tak to klidně časem smažte.:-S

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    casino::-):yes:, musíme doufat, že i když bude hodně hub, tak se to jen tak říká....

    Odpovědět

  • casino casino

    maris:
    :-) No, ono se to říká (a dokonce i píše) tak i tak:
    "Bratr Hugo našel stráň plnou bílých hřibů. Museli si dokonce půjčit nůše od tety Karolíny. Ta s maminkou plakala, protože pověra praví, že když roste hodně hub, bude válka." (Ota Pavel)

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Děkuju:-), houby opravdu začínají:-):yes:
    nadúrodu hub spojenou s válkou znám jen tak, že se to týká bílých hřibů, ne hub všeobecně, tak nevím:-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Dajda:Dle pover se rika, ze nadmerna uroda hub predznamenava vypuknuti valky.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Casino, netuším,:-O prozraďte mi to!

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    (tentokrát píšu bez smajlíků)
    No, neberte to jako poplašnou zprávu, ale doufám že jich až tolik nebude! Však víte co se říká o nadúrodě hub...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zizala: Prý porostou už v příštích dnech a bude jich tolik, že na ně budeme chodit s kosou! :-D
    Tuhle polévku dělám už dlouhá léta, ani nedávám vývar, jen pórek, brambory, smetanu, trošku pepře a po rozmixuvání vložím ještě trochu pokrájených brambor a pórku a nechám změknou. Je skvělá. V původním receptu se ještě vkládaly do talíře proužky šunky, ale to jsem nikdy nezkusila, připadalo mi to už zbytečné. Ale ty houbičky, joj!, ty bych zkusila ráda.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-p Krása, chybí mi ty čerstvé lesní houby :-(

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Z tak mála surovín - taká chutná krása!:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    S houbami provokuješ, letos opravdu podle možnosti a ne podle chuti:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo