Zelné šlíšky
Nenáročné a rychlé jídlo, které zasytí, uvítá snad každý z nás. A taková jídla znaly už naši předkové. Zdravé bílé zelí proměníme ve šlíšky a zapečeme je s osmaženou cibulí a slaninou. Balanc musí být.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 398 kJ / 3 441 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,35 g |
Tuky | 133,74 g |
Vláknina | 55,70 g |
Cholesterol | 105 mg |
Sodík | 8,55 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 461,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí očistíme a nadrobno nakrouháme. Promneme se solí, aby pustilo vodu a zkřehlo. Necháme minimálně půl hodiny stát.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Na sádle osmažíme cibuli. Osmažíme také pokrájenou slaninu. Cibuli i slaninu přendáme do pekáčku, ve kterém budeme zapékat.
Krok 4: Do odleželého zelí zapracujeme postupně mouku, těsto by mělo být husté asi jako na knedlíky. Počítejte s tím, že po chvíli, když nasaje vodu ze zelí, trochu zhoustne.
Krok 5: Vytvoříme dva válečky, odkrajujeme z nich kousky a vyválíme menší šlíšky - asi jako šišky z bramborového těsta.
Krok 6: Dáme postupně vařit do vroucí vody. Po vyplavání na povrch ještě chvíli povaříme, tak 3-5 minut a poté důkladně scedíme. V pekáčku promícháme s opečenou cibulí a slaninou a necháme dozlatova zapéct.
Zveřejněno 4. 4. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné šlíšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAjz
Moje poznámka
Zelné šlíšky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RAjz
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 10 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 7 minutami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 46 minutami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 3 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 4 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 5 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 6 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 9 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 hodinami
Tématické fráze:
zelne recepty,
slisky se zelím,
recept na zelné šišky,
zelné šišky,
zelný siský,
zelné šišky na slano,
zelne slisky se slaninou,
zelný,
šišky z hlávkového zeli,
zelné šlíšky s cibulkou a slaninou,
recept zelné šišky,
zelne slysky,
zelne slysky,
zelné šišky s cibulkou a slaninou,
pochotkový rok2020 zelové šlišky,
zelné šlíšky s cibulkou,
zelnéšlišky,
zelná,
zelný pekáček,
šlíšky ze se zelím
Suroviny:
zelí bílé hlávkové,
mouka hrubá,
sůl,
cibule,
sádlo,
slanina uzená
Komentáře (15)
Ešte dotaz - videla som na fotke, že si použila el. strúhadlo. Ako to išlo s ním strúhať? Máš na to nejakú metódu?