Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční dort

Překvapte své blízké o nadcházejících svátcích jara potahovaným dortem promazaný jahodovou marmeládou a sladkým krémem. Nazdobit ho můžete různými typickými velikonočními motivy dle vlastní fantazie.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 364 kJ /
5 823 kcal
Bílkoviny73,72 g
Tuky343,99 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 566 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy604,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Žloutky oddělíme od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně během šlehání přidáme olej a vlažnou vodu. Krok 4: Mouku promícháme s kypřicím práškem, prosejeme k vyšlehaným žloutkům s cukrem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto navrstvíme do připravené formy. Krok 5: Vložíme do trouby a pečeme na 180 °C. Když je těsto narůžovělé, ztlumíme na 150 °C a dopečeme. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do korpusu a po vytažení musí být suchá. Krok 6: Připravíme krém. Z mléka a Maizeny uvaříme hustou kaši. Necháme vychladit. Krok 7: Máslo utřeme s cukrem. Přidáme vychlazenou kaši a vyšleháme. Krok 8: Pečený korpus 2x prořízneme, pokapeme rumem, potřeme jahodovou marmeládou a krémem. Krok 9: Před tím, než budeme dort potahovat, utřeme máslo s práškovým cukrem a potřeme celý korpus. Potáhneme, můžeme použít potahovou hmotu z bonbonů marshmallow. Krok 10: Dort ozdobíme dle naší fantazie.

TIP: Jednoduché zdobení dortů - tipy a triky

Zveřejněno 10. 4. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0g9y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0g9y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

jsi šikulka. :yes:

Je krásný.:yes::-))

Jejda, jak jsem mohla přehlédnout tak krásný dort! Honem bodík!:-D:yes:

Ježíš Maris děkuju, já jsem se rozmýšlela, jestli sem mám tu fotku dát, hlídala jsem malou vnučku a ona chtěla boniny- říká bombonům a sápala se mi po těch kuličkách, taky jsou nakřivo a ty barvy tak nic moc, ale už je tady.

Patricie, dort pro dceru je náádherný :yes:. Jak koukám, ještě jsem Ti nedala bodík :-8, tak dnes ho máš určitě :-))

patricia....tvoje torty su prekrasne zdobene....jemne

pipre, nooo, to udělej na tu Pavlininu svatbu!:-)):-D:yes:

Děkuji za pochvalu. Už píšu třetí komentář, ale vždy mě to spadne. Vidím, že Zdenička už tam dala odkaz na recepty, tam určitě návod na hmotu najdete. Já kupuji v Německu v Kauflandu čiště bílé, asi 30 dkg balení, u nás jsou k mání v Lidlu, většinou mají bílo růžové, nechají se přestřihnout.
U macipánu jsem nikdy nedocílila bílou barvu. Ta potah. hmota je dobrá, moje rodinka jí miluje na všech dortech. Je taková svěží. Přidám sem ještě dort pro moji vnučku a dceru, všechny jsem potahovala marschmelounem.

Tak to zírám a určitě to vyzkouším. Díky za odkaz.

Recept na marcipán z bonbonů je zde www.mamincinyrecepty.cz/kremy-polevy-marcipan/marsmelounova-hmota
Už jsem ho zkoušela a opravdu to funguje.

nádherné;-)....smím vědět jak na to potahování těmy marhmelouny?...je to pro mě novinka, díky....jo a bodíky dávám tři:yes::yes::yes::-8

Patricie, musím ti dát bodíka stůj co stůj:yes:protože ten dort je úúúúžasně jemnej, krásně se na něj kouká a ještě krásněji by se jedl:-D:-p;-)

pipre, jak to jsem z toho taky jelen, jako z té hmoty z bonbónů:-O

Krásný dort!! Jednoduché zdobení a přitom moc hezké. Jen o té potahové hmotě slyším poprvé. Kde se dá sehnat a jak se upravuje? Jinak samozřejmě bodík! :yes:

A zase , CO DŘÍV ? ! +bodík

Tématické fráze:
velikonoční dorty z marcipánu, velikonocni recepty, velikonocni dorty foto, maršmelounová hmota, potahová hmota na dorty, velikonoční moučník, potahová hmota na dort, velikonoční moučníky, potah na dort, kuřátka z marcipánu, potahová hmota, velikonocni dort-recept, dort kuřátko, marschmelov, velikonocni kuratka z marcipanu, marcipán z bonbonů, potahova hmota recept, kuřátko z marcipánu, pavlininy napady, marcipán z marschmelov

Suroviny:
cukr moučkový, mouka hladká, vejce, voda, olej, kypřící prášek do pečiva, mléko, škrob kukuřičný, máslo, cukr moučkový, hmota potahovací, máslo, cukr moučkový, jahodová marmeláda, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu