Houbové topinky
Voňavé houbové topinky jsou vynikající kombinací křupavého chleba a lahodné houbové směsi se smetanou, česnekem a kapkou hořčice. Ideální jako odměna pro velké i malé houbaře, když přinesou z lesa košík plný hub.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,93 g |
| Tuky | 17,80 g |
| Vláknina | 16,80 g |
| Cholesterol | 49 mg |
| Sodík | 166 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 15,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme. Větší nakrájíme na kousky, maličké necháme vcelku.
Krok 2: Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme houby, osolíme a přidáme kmín. Dusíme doměkka a do vydušení tekutiny.
Krok 3: Přidáme smetanu, hořčici a kečup. Zamícháme a necháme probublat do zhoustnutí. Dochutíme česnekem a pepřem.
Krok 4: Podáváme ihned ještě horké, na topinkách potřených česnekem.
Zveřejněno 18. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbové topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xZ3
Moje poznámka
Houbové topinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xZ3
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 30 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 1 hodinou
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 24 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 24 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 30 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 35 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Suroviny:
houby čerstvé,
smetana,
cibule šalotka,
kečup pikantní,
hořčice,
máslo,
česnek sušený,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
chléb,
olej,
česnek
Komentáře (3)