Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové dušené v zelenině

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 546 kJ /
1 565 kcal
Bílkoviny212,27 g
Tuky44,68 g
Vláknina28,26 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 761 mg
Sůl1,48 g
Sacharidy65,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vepřového masa v celku uděláme několik hlubokých zářezů a vytvoříme tak jakousi širší mřížku. Dáme pozor, abychom maso nedokrojili a s řezem skončili tak 1,5 cm před dokrojením. Osolíme, opepříme, posypeme paprikou (cca 1 lžíce) a v rozehřátém tuku maso shora i zespodu krátce osmažíme, necháme mřížku trochu zatáhnout a do zářezů nasypeme nasekaný česnek. Krok 2: Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kusy, smícháme s nasekanými rajčaty a čubricou (případně adžikou) dle chuti a směsí přelijeme připravené maso. Vše ještě mírně osolíme. Tlakový hrnec, kastrol, zapékací mísu zaklopíme a dusíme na sporáku nebo v troubě doměkka. Je-li třeba, podléváme vývarem nebo vodou, zeleninu nemícháme, abychom ji neměli na kaši. Podléváme minimálně, abychom nemuseli zahušťovat. Já připravoval v papiňáku, vařil cca 25 minut po natlakování a nepodléval jsem vůbec, zelenina pustila šťávy dost. Krok 3: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, který můžeme namáčet do výrazné masovo-zeleninové šťávy, ale stejně tak si pochutnáme, když jako přílohu zvolíme rýži nebo brambor.

Zveřejněno 6. 11. 2019

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZnr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zZnr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřové na zelenině, dusene vepřové se zeleninou, dušené vepřové v zelenině, recepty dušená zelenina, dušené vepřové, vepřové maso dušené na zelenině, vepřové maso na zelenině, vepřové dušené svrajcaty v papiňáku maso

Suroviny:
plec vepřová, sůl, pepř celý, paprika sušená sladká, česnek, rajče, pórek, celer řapíkatý, paprika čerstvá červená, mrkev, čubrica, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu