Nadívaný bažant
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí plnou chutí. Žádá si jen o něco delší čas v troubě než kuře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,90 g |
Tuky | 229,41 g |
Vláknina | 21,56 g |
Cholesterol | 1,01 g |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,59 g |
Sacharidy | 142,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Mandle oloupeme a jemně nakrájíme.
Krok 2: V misce umícháme máslo, žloutky a tekuté polévkové koření. Přidáme navlhčené rohlíky, osolíme a opepříme. Přidáme petržel, rozinky a mandle.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do nádivky.
Krok 4: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.
Krok 5: Otvor sepneme párátky. Bažanta poklademe kousky másla a dáme do máslem vymazaného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C.
Krok 6: Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. V polovině pečení přidáme k bažantovi. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Celkem pečeme asi 60-90 minut (dle velikosti).
Krok 7: Bažanta vyndáme a naporcujeme.
Krok 8: Jablka protlačíme přes sítko a přidáme k nim brusinky a marmeládu. Promícháme a podáváme k masu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Moje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 7 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 19 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 1 hodinou
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 1 hodinou
Fazolková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 2 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 2 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 3 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 3 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 5 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 6 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty na bažanta,
příprava bažanta,
recept na bažanta,
bažant příprava,
recept bažant,
příprava bažanta na pečení,
bažant recepty,
jak připravit bažanta,
jak upéct bažanta,
recepty z bažanta,
bažant recept,
top recepty bažant,
jak uvařit bažanta,
bažant s nádivkou,
recepty na přípravu bažanta,
bažant,
polévka z bažanta,
pečený bažant s nádivkou,
recept z bažanta,
recept na nadivaneho bažanta
Suroviny:
bažant,
sůl,
máslo,
víno bílé,
jablko,
brusinky zavařené,
marmeláda šípková,
rohlík,
mléko,
máslo,
žloutek,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
rozinky,
mandle,
bílek
Komentáře (7)
neuvěřitelný,