Nadívaný bažant
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí plnou chutí. Žádá si jen o něco delší čas v troubě než kuře.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 185 kJ / 2 912 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,90 g |
| Tuky | 229,41 g |
| Vláknina | 21,56 g |
| Cholesterol | 1,01 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,59 g |
| Sacharidy | 142,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem. Mandle oloupeme a jemně nakrájíme.
Krok 2: V misce umícháme máslo, žloutky a tekuté polévkové koření. Přidáme navlhčené rohlíky, osolíme a opepříme. Přidáme petržel, rozinky a mandle.
Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do nádivky.
Krok 4: Bažanta očistíme, osolíme a naplníme nádivkou.
Krok 5: Otvor sepneme párátky. Bažanta poklademe kousky másla a dáme do máslem vymazaného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C.
Krok 6: Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. V polovině pečení přidáme k bažantovi. Přiklopíme a dále pečeme. Ke konci pečení přilijeme víno a dopečeme doměkka. Celkem pečeme asi 60-90 minut (dle velikosti).
Krok 7: Bažanta vyndáme a naporcujeme.
Krok 8: Jablka protlačíme přes sítko a přidáme k nim brusinky a marmeládu. Promícháme a podáváme k masu.
Zveřejněno 5. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Moje poznámka
Nadívaný bažant
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0E
Nejnovější recepty
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 1 hodinou
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 16 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 17 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 19 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 20 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koňakové řezy
janatka před 25 minutami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 1 hodinou
Medovníkové koule
evik_svistik před 1 hodinou
Kokosky
veveruska73 před 9 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 10 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 12 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 12 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 12 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 12 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 12 hodinami
Tématické fráze:
recepty na bažanta,
příprava bažanta,
recept na bažanta,
bažant příprava,
recept bažant,
příprava bažanta na pečení,
bažant recepty,
jak připravit bažanta,
jak upéct bažanta,
recepty z bažanta,
bažant recept,
top recepty bažant,
jak uvařit bažanta,
bažant s nádivkou,
recepty na přípravu bažanta,
bažant,
polévka z bažanta,
pečený bažant s nádivkou,
recept z bažanta,
recept na nadivaneho bažanta
Suroviny:
bažant,
sůl,
máslo,
víno bílé,
jablko,
brusinky zavařené,
marmeláda šípková,
rohlík,
mléko,
máslo,
žloutek,
koření polévkové,
sůl,
pepř mletý,
petrželka,
rozinky,
mandle,
bílek
Komentáře (7)
neuvěřitelný,