Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort s borůvkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

KatharinaK KatharinaK

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 723 kJ /
7 343 kcal
Bílkoviny173,35 g
Tuky471,13 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 2,47 g
Sodík 1,02 g
Sůl1,82 g
Sacharidy597,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Krok 2: Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové formy (průměr 26 cm) a dáme péct do trouby na cca 45 minut a 180 stupňů - podle zkušeností s vaší troubou a vyzkoušíme špejlí, zda se nelepí. Krok 3: Na krém si vyšleháme šlehačku, tu přidáme do směsi z tvarohů, mascarpone a vanilkového cukru.
Dochutíme ještě cukrem dle naší chuti a krém je hotov. Krok 4: Vychladlý korpus rozkrojíme na dvakrát, každý plát nejprve namažeme džemem a na to dáme krém. Celý dort namažeme už jen krémem, posypeme kokosem a dozdobíme dle fantazie. Já použila borůvky, sušené maliny (zrovna jsem nesehnala čerstvé), kostky kokosu v čokoládě, sedmikrásky a motýlka z jedlého papíru. Krok 5: Dobrou chuť.

Zveřejněno 31. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4VY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort s borůvkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4VY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

MamlajdaD: Jaj jaj, že krém nie je tučný? Mascarpone + Pilos smotana 30% - cca 155g tuku a 1500kcal ;-)

KatharinaK: Děkuji za odpověď. :-8 Moc nepeču, ale ten tvarohový krém se mi líbí, protože není tučný! :yes: Ještě popřemýšlím, čím osladit, aby to bylo i pro dia. :-K Zdravím! :-K:-K

Děkuji za pochvalu????
A co se týče dotazu, krém drží dobře,jen jsem ho před namazaním dala do lednice... Než vychladl dort. ;-)

Dort je pěkný a vypadá celkem dost snadně, aby si ho mohla upéct i nepříliš zkušená kuchařka. Vypadá moc hezky. :-8 Ale mám dotaz na ten krém, jestli je takhle dost pevný, já bych tam asi vmíchala pro lepší zatuhnutí želatinu. Třičtvrtě kila tvarohu a čtvrt kila mascarpone je možná dost hmoty na to, aby to jedna šlehačka (i když je ušlehaná) moc nenaředila? ;-):-)

Tématické fráze:
boruvkove dort, dort s borůvkami

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, máslo, cukr, vejce, tvaroh, mascarpone, cukr vanilkový, cukr, smetana ke šlehání, marmeláda borůvková, kokos

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu