Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 479 kJ / 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,69 g |
| Tuky | 31,33 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 3,60 g |
| Sůl | 8,84 g |
| Sacharidy | 28,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na oleji orestujeme dobleda nahrájanú cibuľu, pridáme huby a kratúčko orestujeme.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zaprášime múkou, paprikou a pol minúty opäť za stáleho miešania restujeme. Krok 2: Zalejeme šťavou z kapusty, pridáme kyslú kapustu, bobkový list, na kolieska narezanú klobásu a 15 minút na slabom plameni povaríme. Ak treba, dolejeme trocha vodou, aby kapustnica bola síce hustá, ale nie príliš. Krok 3: Potom po jednom na malej naberačke opatrne vylejeme do kapustnice vajcia a na slabom plameni necháme 3 min vrieť. Vypneme oheň, zakryjeme polievku a ešte 3 min necháme stáť. Krok 4: Potom servírujeme, pričom do každého taniera dáme 1 vajce. Podávame s chlebom.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Moje poznámka
Kapustnica se ztracenými vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4XN0
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 8 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 8 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 8 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
MichalP před 4 hodinami
Vajíčka z trouby
Sahula před 5 hodinami
Chleba ve vajíčku jinak
Sahula před 5 hodinami
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 5 hodinami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 6 hodinami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 6 hodinami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 8 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 8 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 9 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
zelí kysané,
vejce,
houby sušené,
klobása,
cibule,
bobkový list,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
pepř,
olej,
sůl
Komentáře (3)
Na Vianoce sa robí kapustnica len s trochou kapusty, inak je to čistá juška. Niekedy sa do nej dávali len huby a zahusťovala sa zápražkou robenou na masle, bez údeného, bez klobásy, lebo do 24 hod bol pôst. Len strúhané cesto sa do nej dávalo, neskôr tarhoňa.
Není to překlep? Myslím to množství
Běžně zelí pořádně vymačkám, překrájím, uvařím polévku a podle chuti přikyselím vymačkaným nálevem - jedná se o pár PL.